Evde en güzel tavuklu hamburger nasıl yapılır? Tavuk burger tarifi

Hem lezzetli hem de günü kurtarıcı bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Çok fazla vaktinizi almayacak ve pratik bir şekilde hazırlanabilen ev yapımı tavuk burger tarifini mutlaka denemelisiniz. Özellikle de pane harcına bulanmış ve çıtır çıtır tavuk etinden hamburger, lezzeti bambaşka bir boyuta taşır. Gelin birlikte evde en güzel tavuklu hamburger yapalım:

Hamburger veya sadece Burger, iki dilim yuvarlak sandviç ekmeği arasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan sandviç türü. Genellikle ketçap, mayonez, turşu, soğan, domates, hardal ve bunun gibi değişik malzemelerin de ilavesi ile servis edilir. Klasik burger tariflerini geride bırakacak ve kırmızı et sevemeyenlerin bayılacağı tavuk burger tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yumuşacık ekmek arasında dışı çıtır, içi sulu tam kıvamında pişmiş bir tavuk, üzerinde hafif  ve ferah bir lahana salatası ile her ısırıkta aklınızı başınızdan alacak.  İşte tam da böyle bir tavuk burgerin tarifini ve püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. 

  • Biz evde tavuklu hamburger yapımını pratik hale getirmek için hamburger ekmeklerimizi hazır kullandık. Eğer her malzemesiyle ev yapımı bir tavuklu hamburger hazırlamak istiyorsanız, hamburger ekmeği tarifimizi buraya bırakalım. Puf puf ekmeklere bayılacaksınız!

En kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Tam ölçülü hamburger ekmeği tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Tam ölçülü hamburger ekmeği tarifi

TAVUKLU HAMBURGER TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet hamburger ekmeği
300 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
1 domates
Marul
Hardal
Mayonez
Pane harcı

Kızartmak için;

Ayçiçeği yağı

YAPILIŞI

Soğanı küçük doğrayın. Tavuk eti ile birlikte mutfak robotuna alın.

Galeta unu, maydanoz, tuz, karabiber ve köriyi ekleyip iyice karıştırın.

Karışımı buzdolabına alarak 30 dakika bekletin.

Karışımı ikiye ayırın ve elinizde yuvarlayarak iki yassı köfte hazırlayın.

Cheeseburger nedir ve Cheeseburger nasıl yapılır? Evde en kolay Cheeseburger tarifiİLİŞKİLİ HABERCheeseburger nedir ve Cheeseburger nasıl yapılır? Evde en kolay Cheeseburger tarifi



Pane harcına bulayıp kızgın yağda kızartın.

Hamburger ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye ayırın.

Arasına ince doğranmış marul, tavuk köftesi, dilimlenmiş domates yerleştirin.

Mayonez ve hardal ekleyin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

fuat 2 yıl önce

helal olsun abime kayseriden selamlar