En kolay pamuk gibi poğaça nasıl yapılır? Tepsileri dolduran pamuk poğaça tarifi

Yumuşak mayalı poğaça tarifi arıyorsanız, adı gibi yumuşacık olan, puf puf kabaran, pofuduk poğaça tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Peki, pamuk poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pamuk poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

"Tarifte nasıl yazıyorsa, komşu nasıl yapıyorsa aynısını yapıyorum ama benim poğaçalarım pamuk gibi ve lezzetli olmuyor" diyorsanız burada sizi anlayan aynı şeyleri yaşamış biri var, yalnız değilsiniz. Bu tarif ve yöntemlerle sizin de poğaçalarınız pamuk gibi ve lezzetli olacak . İster kahvaltıda isterseniz de 5 çayında yiyebileceğiniz pamuk poğaça tarifi, hem kolay hem de yumuşacık bir tarif.  Kuru mayalı poğaça tarifi genellikle göz korkutur ve sanki yeterince güzel kabarmayacak, piştiğinde sert olacak gibi endişelere sebep olur. Hiç merak etmeyin, eğer tarifi adım adım uygularsanız  istediğiniz gibi kabarmış, yumuşak mayalı poğaça yapabileceksiniz. 

Pamuk Poğaçanın hamurunun kıvamı, farklı tarifler hazırlamak için de çok uygun. Kalabalık misafirleriniz için dilerseniz Pamuk Poğaça Tarifini daha fazla hazırlayıp, farklı şekiller vererek  aynı anda daha fazla çeşit hazırlayabilirsiniz. 

PAMUK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
3-3,5 su bardağı un
1 kalıp kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın.

Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin.

Bu arada maydanozu ince ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve parmaklarınızla açarak iç malzemesinden koyun, kapatın ve elinizde yuvarlayın.

Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra tekrar üzerini örtüp 15-20 dakika bekletin.

Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0