Yunan mutfağından avgolemono çorbası tarifi nasıl yapılır?

Yunan mutfağına ait lezzetli bir tarif olan avgolemono çorbası, tavuk çorbasının pirinç ve daha çok limon ile yapıldığını düşünün, ekşi ve çok güzel bir tadı var. Peki, Yunan usulü avgolemono çorbası nasıl yapılır? İşte, Avgolemono çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yunanistan mutfağı yemeklerinden avgolemono çorbası sofralarımıza geliyor. Yunan usulü limonlu tavuk çorbası olan bu özel tat, kolay yapımı ve malzemeleriyle bizim mutfağımızdaki tavuk suyu çorbaya çok benziyor. İçerisinde bulunan aminoasitler ve mineraller, hastaların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. Bu çorba tatsız tutsuz kuru tavuk göğsünü daha lezzetli ve daha sağlıklı yemek için güzel bir opsiyon. Tavuk göğsünü tatlandırmak için bazen yağlı soslar kullanılıyor ve içi yine de tatsız oluyor. Çorbada tereyağı ve unu kullanma sebebi, çorbayı daha yoğun bir hale getirmek. İsterseniz kullanmayabilirsiniz.

avgolemono çorbası

avgolemono çorbası

 

AVGOLEMONO ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

6 çorba kaşığı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı

Terbiyesi için;

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
2 adet yumurta
Karabiber
Tuz

avgolemono çorbası

avgolemono çorbası

YAPILIŞI

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve yıkanmış pirinçleri ekleyin.

Pirinçler pişince, yağını, tuz ve karabiberi de ekleyin.

Ardından terciyesini hazırlamaya başlayın.

avgolemono çorbası

avgolemono çorbası

Terbiye için; limon suyu ve yumurtayı iyice çırpın, sıcak çorbadan alarak terbiyeye azar azar alarak ısıtın ve çorbaya karıştırarak ilave edin.

Terbiyeyle özdeştiğinde altını kapatın velimon kabuklarını serperek servis edin. 

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Try 1 yıl önce

Mutfakları batsın, GAVURLARIN