Körili limon püresi nasıl yapılır? Limon kabuğundan nefis püre tarifi!

Her mevsim mutfakta yerini alan limon şüphesiz ki yemeklere aroma veren en lezzetli meyvelerden biridir. Suyu sıkıldıktan sonra kabuğu çöpe giden limondan bir sos yapmaya ne dersiniz? Köri ve sarımsak kullanarak yapabileceğiniz limon püresi, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek. Peki körili limon püresi nasıl yapılır? İşte tarifi:

C vitamini bakımından yüksek değerlere sahip olan limon birçok hastalığa şifa kaynağı. Hemen herkesin günlük hayatında salatalarda veya yemeklerde kullandığı limonun çöpe giden kısmını değerlendirerek farklı bir tarif yapabileceğinizi biliyor muydunuz? 'Sıfır atık' projesine destek vermek aynı zamanda israfı önlemek için limon kabuklarından püre yapabilirsiniz. Makarna soslarından kahvaltı sofralarına, meze tabağından fırında yapacağınız tavuklu yemeklerin bile yanına yakışacak körili limon püresi adeta kurtarıcınız hale gelecek. Deneyenlerin kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürerek tükettiği körili limon püresini yapmak için malzemeleri ve adım adım yapılışı bugünkü yazımızda bulabilirsiniz. Gelin körili pratik limon püresini birlikte hazırlayalım:

Körili limon püresi

Körili limon püresi

KÖRİLİ LİMON PÜRESİ TARİFİ:

MALZEMELER

Kullanılmış limon kabukları
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
Su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

İlk olarak bir tencere suyu ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.

Bu süre zarfında limonları çekirdeklerinden ayırın.

Daha sonra limon kabuklarını küçük küpler şeklinde dilimleyin.

Kaynayan suyun içine dilimlediğimiz limon parçalarını bırakalım ve limonlar yumuşayana kadar pişirin.

Tamamen yumuşamış olan limonları ocaktan alalım ve suyunu süzün.

Limon kabuklarının içine aşağıdaki malzemeleri ilave edin;

  • Sarımsak
  • Köri
  • Tuz ve
  • Zeytinyağı 

Ürünlerini katın koyduğunuz bütün malzemeleri blenderdan geçirin.

Limon püresi

Limon püresi

Püre haline gelen bu meze çeşidini kavanoz ya da saklama kabına koyup oda sıcaklığında soğutun ve ardından 15 gün buzdolabında saklayarak kullanın.

Afiyet olsun...

 Aklınıza gelen püf noktaları yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0