Yeşil mercimekli yumurta piyazı tarifi, nasıl yapılır? Sofranızı şenlendirecek piyaz tarifi!

Sahur için oldukça doyurucu ve tek başına bir öğün olabilecek yeşil mercimekli yumurta piyazına, ön pişirme işlemi yapıldıktan sonra dilediğiniz baharatları ekleyerek tükete bilirsiniz. Hadi gelin şimdi sahur sofralarınızı şenlendirecek ve gün boyu tok hissetmenizi sağlayacak yeşil mercimekli yumurta piyazı tarifine...

Ramazanın en büyük heyecanlarından biri olan sahurda bugün size eşlik edecek yemek yeşil mercimekli yumurta piyazı. Tek bir öğün niteliğinde olabilecek yeşil mercimekli yumurta piyazı, hem doyurucu hem de pratik. Kısa sürede hazırlaya bileceğiniz bu enfes lezzet sahura yakışacak cinsten. Lif açısından zengin olan yeşil mercimek diğer besinlere göre sizi gün içerisinde daha tok tutmanızı sağlayacak. Yumurtanın içerisinde bulunan amino asit sayesinde bedeninizi besleyecek ve daha zinde olmanızı sağlayacaktır. Peki bu kadar faydalı olan bu iki yiyeceği birleştirip sahurda tüketsek? Hadi gelin size "yeşil mercimekli yumurta piyazı nasıl yapılır" tarifini verelim.

YEŞİL MERCİMEKLİ YUMURTA PİYAZI TARİFİ

MALZEMELER;

3 adet haşlanmış yumurta
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 avuç doğranmış roka
1 çay kaşığı pul biber ( ya da istediğiniz baharat)

Sos için;
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar sıvı yağ
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

Malzemeleri pişirdikten sonra hepsini bir kaba alın.

Sos malzemelerini de ekledikten sonra karıştırın.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0