Nisan ayında hangi sebze yenir? İşte nisan ayı sebzeleri ile lezzetli ve kolay tarifler

Doğay olan bağlarımız yiyeceklerimize de yansıyor. Nisan ayının gelmesiyle birlikte tükete bileceğimiz sebzelerden sizler için şahane tarifler hazırladık. işte Nisan ayında yenecek sebzelerden lezzetli ve kolay yemek tarifleri.

Şüphesiz her sebzenin güzelliği mevsiminde yetişmesidir. Nisan ayının gelmesi ile birlikte insanalar "Nisan ayında hangi sebze yenir?", "Nisan ayı sebzelerinden yemek tarifleri" gibi sorular aratmaya başladı. Bizde bu ayda yetişen sebzelerden lezzetli yemekleri sizler için sofranıza taşıyoruz. Zeytinyağlısından, tatlısına, salatasından, mezelerine kadar nisan ayında bulunan sebzeler ile sofralarınıza eşlik edecek yemek tarifleri hazırladık. Kuşkonmaz, enginar, bezelye, semizotu ve daha nice Nisan ayında yetişen bu sebzelerden yapabileceğiniz bir birinden farklı kolay lezzetleri bir araya getirdik. Görünüşleri ve tatlarıyla damaklarda unutulmaz tatlar bırakacak bu tariflere fırsat vermenizi öneriyoruz. İşte sizler için hazırladığımız Nisan ayında yapılabilecek yemek tarifleri...

Nisan ayında hangi sebze yenir İşte nisan ayı sebzeleri ile lezzetli ve kolay tarifler

Nisan ayında hangi sebze yenir İşte nisan ayı sebzeleri ile lezzetli ve kolay tarifler

KUŞKONMAZ KAVURMASI

KUŞKONMAZ KAVURMASI

KUŞKONMAZ KAVURMASI

Soğan, sirke ve un ile hazırlanan kuşkonmaz kavurması, ana yemeklerin yanında, çorba ve zeytinyağlı yemekler gibi birçok alanda kullanılabilir.

Kuşkonmaz nasıl pişirilir? Kuşkonmaz pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKuşkonmaz nasıl pişirilir? Kuşkonmaz pişirmenin püf noktaları

ENGİRARLI TART

ENGİRARLI TART

ENGİRARLI TART

Son zamanların hamur işi tariflerinde yer alan enginar, çayların yanına gidebilecek bir tart kıvamıyla akıllarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Kolay ve az malzemesiyle Nisan ayının sebzesi enginarın bu yönüne bayılacaksınız.

Evde kolay mini tart tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kolay mini tart tarifi

PANCAR SALATASI

PANCAR SALATASI

PANCAR SALATASI

Nisan ayında belki de sofralarımızda en çok misafir ettiğimiz lezzetlerin başında pancar salatası gelir. En sık tercih edilen yönü ise salata yapımında kullanımıdır.

BEZELYELİ VE DOMATES SOSLU MAKARNA

Bezelyeli Ve Domates Soslu Makarna

Bezelyeli Ve Domates Soslu Makarna

Kolay, lezzetli ve doyurucu bir ana yemek olan makarna; bezelye, domates, fesleğen ve kaşar peyniri ile zenginleştirildiğinde görsel şölene davetiye çıkartıyor. Şık görünümü ile mideleri harekete geçiren makarna Nisan ayının sebzeleri ile buluştuğunda unutulmaz bir lezzete imza atıyor.

BEZELYELİ FALAFEL

Bezelyeli Falafel

Bezelyeli Falafel

Kinoa, nohut, zencefil ve haşlanmış bezelyenin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan falafel, kızartılma işlemi yapıldıktan sonra yoğurtla servis edilir. Dürüm olarak da tercih edilen falafel, içerisini salata malzemeleri ile zenginleştirilerek de servis edilebilir.

ROKALI PETSO SOS

Rokalı Pesto Sos

Rokalı Pesto Sos

Petso sos, adını sıklıkla duyduğumuz ana maddesinin fesleğenden alan bu sosu roka ile denemeye ne dersiniz? Parmesan peyniri, çam fıstığı ve sarımsağın bir araya gelmesi ile oluşan petso sos bahar ayının vazgeçilmezi olacak.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0