Kaymaklı kuru kayısı tatlı tarifi! Malatya'nın patentli kuru kayısısı ile ne yapılır?

Malatya'nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kayısı, pek çok gıdada kullanıldığı gibi tek başına farklı lezzetler ortaya koyabilirsiniz. Bu farklı tatlardan biride "kaymaklı kuru kayısı tatlısı." Malatya'nın patentli kuru kayısısı ile ne yapılır? diye soruyorsanız birlikte kaymaklı kuru kayısı tatlısı tarifine geçelim.

Yaz sıcaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak kaymaklı kuru kayısı tatlısı, kolaylığı ve pratik oluşuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Mevsiminin vazgeçilmezi kayısı, hem tek başına hem farklı gıdaların içine katarak tüketiyoruz. Şeker dengesiyle ve naif tadıyla damaklarda unutulmaz lezzet bırakacak olan kaymaklı kuru kayısı tatlısı, az malzemeli ve oldukça hafiftir. Atıştırmalık olarak tüketeceğiniz kayısı tatlısı, vazgeçilmeziniz olacak. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de çok faydalı olan kayısının birde tatlısını deneyelim.

Kerebiç nedir ve kerebiç nasıl yapılır? Tam kıvamında kerebiç tarifiİLİŞKİLİ HABERKerebiç nedir ve kerebiç nasıl yapılır? Tam kıvamında kerebiç tarifi

Kaymaklı kuru kayısı

Kaymaklı kuru kayısı

KAYMAKLI KURU KAYISI TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı kuru kayısı
100 gr kaymak
2 çorba kaşığı bal 
Yeteri kadar Antep fıstığı

Kaymaklı kuru kayısı tarifi

Kaymaklı kuru kayısı tarifi

YAPILIŞI

Kayısıları ılık suda yıkayıp süzün.

Ayrı bir kasede kaymak ve balı karıştırın.

Kayısıları koparmadan ortasından ayırın.

İçerisine ballı kaymağı ekleyerek kapatın.

Üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

cengiz topel 11 ay önce

bunlardan olanlara demokrasi var sahte Ataturkçü sahte demokratlar hanfendide yerinin neresi olduğunu oğrenmiştir inşallah