Yoğurtlu patates çanağı tarifi! Görüntüsü ve lezzeti müthiş patates çanağı nasıl yapılır?

Oldukça sağlıklı birleşenlerle bir araya gelen yoğurtlu patates çanağı tarifine bayılacaksınız. Basit, pratik ve hafif bir alternatif olurken damaklarda etkili bir lezzet bırakıyor. Siz de patatesten pratik tarif arıyorsanız yoğurtlu patates çanağı tarifini denemelisiniz.

Herkesin tadını rahatlıkla çıkarabileceği pratik, kolay ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız.  Vejetaryenler içinde bir alternatif olan yoğurtlu patates çanağı tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Patates ve yoğurt bu tarifin iki ana malzemesi. Oldukça tok ve sizi görünüşü ve tadıyla da mutlu edecek bu lezzet ekstra proteinle gününüzü güzel tamamlamanızı sağlayacak. Söylemeye gerek yok bu yoğurtlu patates çanağı hem günlük bir alternatif hem de misafirlerinize çayın yanında eşlik ettireceğiniz ideal bir yemek. Yoğurtlu patates çanağı nasıl yapılır tarifi neler yazımızın detaylarında...

Yoğurtlu patates çanağı tarifi

Yoğurtlu patates çanağı tarifi

YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI TARİFİ:

MALZEMELER

6 adet orta boy patates
Yarım demet maydanoz
2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Yoğurt
Kimyon
Tuz

Fırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifi

Yoğurtlu patates çanağı tarifi

Yoğurtlu patates çanağı tarifi

YAPILIŞI

İlk olarak patatesleri suda haşlayın.

Daha sonra haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezin.

İçine tuz, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve isteğe göre ince kıyılmış taze soğanları ilave edip, 1 yemek kaşığı yağı da ekleyip iyice karıştırın.

Sonraki aşamada ise patatesleri elinize alıp çanak şeklini verin.

İçi için yoğurt ve sarımsağı karıştırıp, çırpın. 

Hazırlanan harcı patateslerin içine yerleştirin.

Üzeri için;  yağda biraz pul biber, biraz da salça ezelin ve tarifinizin üzerini süsleyin.

Bu işlem isteğe bağlıdır.

Afiyet olsun..

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0