Pudingli petibör bisküvili pasta nasıl yapılır? Pratik petibör pasta tarifi

Çocukluğumuzu hatırlatan ve her bir dilimde bizi geçmişe götüren pudingli petibör pasta tarifi ile sizlerleyiz. Oldukça pratik olan petibör bisküvili pastanın nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız. Anne eli değmiş kadar lezzetli olacak Pudingli petibör pasta tarifi son zamanlarınızın yediği en lezzetli pasta olacak. Peki petibör bisküvili pasta nasıl yapılır?

Çocukluğumuzdan gelen ve lezzetini her şekilde koruyan petibör bisküvili pasta, yapımı ve kendine has olan kitlesi ile bütün pasta tariflerinin bir numarası oluyor. Tadından hiç bir zaman ödün vermeyen ve 7'den 70'e herkesin severek yediği petibör bisküvili pasta, tarifi ve malzemesinin az oluşuyla da dikkat çekiyor. Kolay bir şekilde yapılan ve akşamları sohbet eşliğinde yenen petibör bisküvili pastanın damakta bıraktığı o tat ise hiç bir pasta tarifine değişilmiyor. İşte her diliminde bir nostalji yaşayacağınız o lezzet: Petibör bisküvili pasta! Hadi gelin birlikte petibör bisküvili pasta nasıl yapılır göz atalım!

Gofretli pudingli pasta nasıl yapılır? Az malzemeli kolay pasta tarifi!İLİŞKİLİ HABERGofretli pudingli pasta nasıl yapılır? Az malzemeli kolay pasta tarifi!

Petibör bisküvili pasta

Petibör bisküvili pasta

PETİBÖR BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ:

MALZEMELER

2 paket petibör bisküvi
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
80 gram sütlü çikolata

Frambuazlı bisküvili tatlı tarifi! Fırın kullanmadan frambuazlı bisküvili tatlı nasıl yapılırİLİŞKİLİ HABERFrambuazlı bisküvili tatlı tarifi! Fırın kullanmadan frambuazlı bisküvili tatlı nasıl yapılır

Bisküvili pasta tarifi

Bisküvili pasta tarifi

YAPILIŞI

İlk olarak kremasını hazırlamak için başlayın. Derin bir tencereye sütü alın ve üzerine un, nişasta, şeker ve kakao ekleyin ve çırpın.

Ardından altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyulana dek pişirin.

Kaynamaya başlayan ve kıvamı oluşan karışımın içine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

Altını kapattıktan sonra içine çikolata ve tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

Cam bir kabın içerisine  bir sıra petibör bisküvileri dizin, bisküvileri örtecek şekilde üstüne hazırladığınız kremadan dökün. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

petibör bisküvili pasta

petibör bisküvili pasta

Biten işlemin ardından pudingli bisküvili pastanızı buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat bekletin.

Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

MasterChef All Star gohan tarifi! Japon pilavı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef All Star gohan tarifi! Japon pilavı nasıl yapılır?
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0