Elmadan yapılan akılalmaz lezzet! Pirinçli elma dolması nasıl yapılır?

Çoğunlukla meyve olarak tüketilen yer yer tatlılarda kullanılan elmanın ana yemek içinde uygun bir malzeme olduğunu söylesek? Tadıyla çok konuşulan piliçli elma dolması, lezzetiyle diğer dolmalardan biraz daha farklı. Nasıl yapıldığı da merak konusu olan pirinçli elma dolmasının tarifini sizler için hazırladık. Siz de bu akılalmaz lezzeti denemek isterseniz tarife göz gezdirmeyi ihmal etmeyin.

Genellikle meyve şeklinde tüketilen ve tatlı tariflerinde de kullanılan elma, Osmanlı zamanında dolma olarak sofraları süslemiştir. O zamandan günümüz sofralarına kadar uzanan bir tarifi tekrar gün yüzüne çıkarmak için kolları sıvadık ve sizler için pirinçli elma dolması tarifini hazırladık. Bu kez elmanın içerisini pirinçle doldurduk ve bir ana yemek elde ettik.

Elmanın kendine has mayhoş tadı ile damakları şenlendirecek pirinçli elma dolması, son zamanların en çok araştırılan ve dikkat çeken yemeği oldu. Birbirinden eşsiz dolma tariflerinin dışında daha önce hiç duyulmayan pirinçli elma dolmasını denemeye ne dersiniz? Hadi gelin vakit kaybetmeden pirinçli elma dolması nasıl yapılıyor bakalım.

Pirinçli elma dolması tarifi

Pirinçli elma dolması tarifi

Katıklı dolma nasıl yapılır? Diyarbakır usulü katıklı dolma tarifi İLİŞKİLİ HABERKatıklı dolma nasıl yapılır? Diyarbakır usulü katıklı dolma tarifi

PİRİNÇLİ ELMA DOLMASI

MALZEMELER

8 adet orta boy elma
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kıyma
1 kaşık yağ
5 kaşık toz şeker
Damak tadınıza uygun tuz

Canan Karatay öneriyor! Pastırmalı mantar dolma nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERCanan Karatay öneriyor! Pastırmalı mantar dolma nasıl yapılır?

YAPILIŞI

İlk olarak elmaların kabukları soyulur

Daha sonra sap kısmından yuvarlak şekilde kesilerek, elmanın içi oyulur

Pirinçli elma dolması

Pirinçli elma dolması

Ayrı bir kabın içerisinde yıkanmış pirinç, kıyma ve tuz karıştırılır

Oyulan elmanın içerisine elde edilen harç doldurulur ve tencereye dizilir

Üzerine toz şekeri serpilir ve suyu ayarlanır

Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pirinçli elma dolması pişirilir

Afiyet olsun..

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0