Yaz ayının ideal soğuk çorbası! Soğuk salatalık çorbası nasıl yapılır? Salatalık çorbası tarifi

Türk mutfağının sevilerek tüketildiği iki ana malzemeyle enfes bir soğuk çorba yapmaya ne dersiniz? Oldukça pratik olan ve tam bir kurtarıcı niteliğindeki soğuk salatalık çorbasını içmeye doyamayacaksınız. Yaz ayının en ideal soğuk çorbası listesini adını yazdıran, soğuk salatalık çorbası tarifine gelin birlikte bakalım. Peki soğuk salatalık çorbası nasıl yapılır?

Tarifini vereceğimiz soğuk salatalık çorbası, yaz günlerinin vazgeçilmez bir lezzeti olacak. Bütün malzemelerin birleşmesi ile kıvamlı hale gelen soğuk salatalık çorbası; serin, ferahlatıcı ve besleyici bir başlangıç olacak. Son derece rahatlatıcı ve yaz aylarında mideyi yormayan soğuk salatalık çorbası için fırınınızı ya da ocağınızı açmaya bile gerek duymayacaksınız. Bütün malzemeleri bir karıştırıcı yardımı alarak hazırlayacaksınız. Ve soğutmak için buzdolabı. Bütün gerekli malzemeler bunlarken soğuk salatalık çorbası tarifine ve nasıl yapıldığına bir göz gezdirin deriz! Hadi gelin soğuk salatalık çorbası nasıl yapılır bakalım.

Dragon fruit mango nasıl yapılır? Ejder meyvesinin tropik esintisi ile yapılan soğuk içecekİLİŞKİLİ HABERDragon fruit mango nasıl yapılır? Ejder meyvesinin tropik esintisi ile yapılan soğuk içecek

Yaz ayında soğuk çorba tarifi

Yaz ayında soğuk çorba tarifi

SOGUK SALATALIK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 adet salatalık
Süzme yoğurt
Sızma zeytinyağı
Taze otlar( nane, dere otu)
Sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
Tuz ve karabiber

Serinleten soğuk çorba nasıl yapılır? Yazın içebileceğiniz soğuk çorba tarifiİLİŞKİLİ HABERSerinleten soğuk çorba nasıl yapılır? Yazın içebileceğiniz soğuk çorba tarifi

Salatalık çorbası

Salatalık çorbası

YAPILIŞI

İlk olarak salatalıkları, otları, yoğurdu, zeytinyağını, limon suyunu, sarımsağı, balı, tuzu ve karabiberi büyük bir karıştırıcıya ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Soğuk salatalık çorbası

Soğuk salatalık çorbası

Daha sonra bu karışımı buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat soğumasını bekleyin

Buz dolabında soğumuş çorbayı kaselere alın ve üzerini ince doğranmış salatalık ya da taze otlarla süsleyin

Soğuk salatalık çorbası tarifi

Soğuk salatalık çorbası tarifi

Üzerine bolca zeytin yağı dökmeyi unutmayın!

Afiyet olsun...

Korkan çocuğa okunacak en etkili dua! Gece uykusunda ağlayan çocuğa korku duası

İLİŞKİLİ HABER

Korkan çocuğa okunacak en etkili dua! Gece uykusunda ağlayan çocuğa korku duası
Hazeran nedir? 2023 en iyi hazeran mobilyalar ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Hazeran nedir? 2023 en iyi hazeran mobilyalar ve fiyatları
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0