Hamsikoli nasıl yapılır? Rize'nin parmak ısırtan lezzeti hamsikoli tarifi

Sezonun en lezzetli balıklarından biri olan hamsi balığını, vereceğimiz tarifle mutlaka denemelisiniz. Lezzeti dillere destan olan ve besin değeri bakımından yüksek olan hamsikoli ekmeğini bayılarak tüketeceksiniz. Peki hamsikoli nasıl yapılır? İşte yemeye doyamayacağınız hamsikoli tarifi...

Yöresel lezzetlerde bugün sizlere Karadeniz mutfağından tarif veriyoruz. Oldukça lezzetli olan ve balıktan yapacağınız tarifi yemeye doyamayacaksınız. Balığı hep kızartma olarak tüketenler için de farklı bir alternatif olacak olan "hamsikoli" doyuruculuğu ile de sizleri cezbedecek. Besin değeri açısından da önerilen hamsikoli; pırasa, pazı ve mısır unu gibi çeşitli malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Çok yönlü bir lezzet olan ve gulutensiz beslenenlerinde tüketebileceği hamsikoliyi denemeye ne dersiniz? Hadi gelin birlikte hamsikoli nasıl yapılırmış adım adım inceleyelim. İşte hamsikoli tarifi...

HAMSİKOLİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram hamsi
1 su bardağı sıvı yağ
500 gram pırasanın yeşil kısımları
1 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Dereotu
Mısır unu
Tuz, karabiberi, pul biber
1 çay bardağı su

YAPILIŞI

İlk olarak hamsileri kılçıklarından ayırın.

Yeşillikleri ince ince kıyın ve bir kaba alın. Üzerine tuz serpip elinizle ovmaya başlayın ve biraz yumuşayınca sıvı yağı, suyu ekleyip yoğurun.

Ardından karışıma mısır unu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.

Balıkları ikiye bölün ve karışımın içine ekleyin. İçerisinde fazla mısır onu olmadan karıştırmaya devam edin.

Hazırlanan karışımı yağlanmış ve mısır unu serpilmiş fırın kabına yayın. 

Üzerine biraz mısır unu ve kırmızı pul biber serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırına ekleyin. Bu aşamada fırından fırına ısı farklılığı gösterildiği için ayarlarınızı lütfen kendiniz belirleyin!

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0