Kaz tiridi nasıl yapılır? Karadeniz'in vazgeçilmez lezzeti kaz tiridi tarifi

Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kaz tiridi MasterChef programı ile tekrar hatırlatıldı. Oldukça merak edilen ve lezzetinden ödün vermeyen kaz tiridi nasıl yapılır? sorusunun cevabını ise sizler için derledik işte kaz tiridi tarifi!

Kemiklere oldukça fayda sağlayan kaz etinin, pirinç ve lavaşla buluşması sonucu ortaya çıkan tirit yemeği, Türkiye'nin birçok bölgesinde yapılmaktadır. Bölgeden bölgeye değişiklik gösteren tirit yemeği, kaz, ördek ya da tavuk eti tercih edilmektedir. Oldukça doyurucu ve kolay olan tirit yemeğini bugün sizlere Karadeniz yöresinin yapılışı ile sunduk. Besin açısından değerli olan inme, kalp krizi ya da kardiyovasküler gibi hastalıklara karşı koruma kalkanı gören kaz etinin oldukça lezzetli olan bir tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz. 

En kolay tirit nasıl yapılır? Tirit nedir ve püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay tirit nasıl yapılır? Tirit nedir ve püf noktaları nelerdir?

KAZ TİRİDİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kaz eti
2 su bardağı pirinç
Et suyu
Kişi sayısına göre yufka

Üzeri için
Yufka (2-3 adet) 

Malzeme miktarını kendinize göre belirleye bilirsiniz!

En kolay beyti kebabı nasıl yapılır? Beyti kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay beyti kebabı nasıl yapılır? Beyti kebabının püf noktaları

YAPILIŞI

İlk olarak kaz etinizi haşlayın.

Ardından kaz etini suyu ile pilavınızı haşlayın. Bunun için bir tencereye 3-4 kaşık zeytin yağı alın ve 1 buçuk su bardağı pirinci bir kaç dakika kavurun.

Üzerini geçecek kadar kaz etinin suyundan ekleyin. ve ara ara kontrol ederek pirinci pilavını pişirin.

Soğuyan eti kemiklerinden ayırın ve bir kabın içerisine alın.

Pirinç pilavını geniş bir tabağa alın. Üzerine kaz etini serpiştirin.

Sonra geride kalan kaz eti suyunun içerisine kuru yufkayı batırın 10 saniye sonra geri alın.

Islanan yufkaları tiridin üzerine koyun.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Emin SOYLU 6 ay önce

Bu trit değildir Kaz yokasıdır.Asla prinç kullanılmaz bulgur kullanılır