En farklı makarna tarifleri! Ulusal makarna günü için 4 çeşit makarna tarifi

600'den fazla makarna çeşidi olan ve yemeye doyamadığımız makarna 25 Ekim günü olarak kutlanıyor. Popüler olan ve hızlı bir şekilde hazırlanan makarnayı bugün sizlere özel 4 çeşit olarak sunacağız.

1995 yılında İtalya'da, Dünya Makarna Kongresi'nda uluslararası makarna üreticisi tarafından kurulan Dünya Makarna Günü, 25 Ekim olarak kutlanmakta. Severek tükettiğimiz birbirinden farklı çeşit ve tariflerle sofralarımıza gelen makarnayı haftada bir kaç kez tüketiyoruzdur. Peki makarna tam olarak nedir? Karbonhidrat açısından zengin olan ve buğday unundan elde edilen mayasız bir şekilde yapılır. Un, su ve yumurta ile elde edilen hamur tabaka haline getirildikten sonra haşlama yada fırında olarak servis edilir. Hadi gelin sizler için 5 çeşit makarna tarifini sunmaya...

EN FARKLI MAKARNA TARİFLERİ

Listemizde il

k olarak Barbie makarna var. Oldukça lezzetli olan ve pembe görüntüsü ile dikkat çeken Barbie makarna, özel sosu ile hazırlanıyor. Makarna sevenlerin gözdesi olacak pembe görünümlü makarnanın yapılışı oldukça kolay. Makarna tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz. Makarna gününüzü kutluyor tarifi denediğinizde yorumlarınızı bekliyoruz!

  • BARBİE MAKARNA 

 

Barbie makarna nasıl yapılır? Viral olan Barbie makarna tarifiİLİŞKİLİ HABERBarbie makarna nasıl yapılır? Viral olan Barbie makarna tarifi

  • MAKARNA BÖREĞİ

Tadı görünüşü ve doyuruculuğu ile vazgeçilmez bir makarna yapım çeşidi olan makarna böreği, duyanların merak edip sıklıkla arattığı ve yaptıktan sonra müdavimi olduğu tariflerden biridir. İç harcını dilediğiniz şekilde hazırlayacağınız makarna böreği tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Makarna böreği

Makarna böreği nasıl yapılır? Adım adım makarna böreği yapımıİLİŞKİLİ HABERMakarna böreği nasıl yapılır? Adım adım makarna böreği yapımı

  • DOMATES SOSLU MAKARNA 

Severek tüketilen ve herkesin vazgeçilmezi olan domates soslu makarna salçalı sevmeyenler için mükemmel bir tercih oluyor. Hem makarnayı hem de damaklarınızı şenlendirecek domates soslu makarna için linki aşağıya bırakıyoruz.

domates soslu makarna

Domates soslu makarna nasıl yapılır? En kolay domatesli makarna tarifiİLİŞKİLİ HABERDomates soslu makarna nasıl yapılır? En kolay domatesli makarna tarifi

  • TÜRÜF SOSLU MAKARNA TARİFİ

Tam bir protein deposu olan türüf soslu makarna tarifi gözde bir besin tarifi oluyor. Farklı bir lezzet olan ve içerisinde mantar sosu ile harmanlanan makarna yiyenlerin vazgeçilmezi oluyor.

Türüf soslu makarna

Türüf soslu makarna

 Trüf mantar soslu makarna nasıl yapılır? Protein depolu mantar soslu makarna tarifi!İLİŞKİLİ HABER Trüf mantar soslu makarna nasıl yapılır? Protein depolu mantar soslu makarna tarifi!

 Uzmanlarında tüketilmesi gerektiği hakkında öneride bulunan trüf mantarının da içinde bulunması makarnayı daha lezzetli hale getiriyor.

Afiyet olsun...

En iyi makarna nerede yenir? İstanbul'daki en iyi makarnacılar

İLİŞKİLİ HABER

En iyi makarna nerede yenir? İstanbul'daki en iyi makarnacılar

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0