“Türkiye'nin En Kötü Yemeği” seçilmişti! Karalahana çorbasının satışları patladı

Gastronomi dünyasında adından söz eden Taste Atlas, 2023 yılının en kötü yemeği listesini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Listede yer alan Türk yemeklerinden "Karalahana" çorbası ise gündem olmuştu. Dikkat çeken Karalahana çorbasının satış rekorları patladı.

2023 yılının en kötü yemekleri Gastronomi  dünyasının en prestijli platformu Taste Atlas tarafından geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Listeye 7. sırada giriş yapan Karadeniz mutfağının en çok sevilen ve yöresel lezzetlerinden biri olan "Karalahana çorbası" da vardı. Hızlı bir şekilde Türkiye'de gündem olan bu listeye Karadenizliler tepki gösterdi. Birçok kentte karalahana etkinliği yapıldı ve çorbası dağıtılmaya başlandı.

Karalahana çorbası satış rekoru kırdı

Karalahana çorbası satış rekoru kırdı

"KARALAHANA ÇORBASI SATIŞ REKORU KIRDI"

Çorbanın adının duyulmasından sonra birçok hayranı karalahana çorbasını tanıtmaya başladı. Öyle ki karalahananın satışları tavan yaptı ve fiyatı 2 katına çıktı.

 Pazarda bağı 5 liraya satılan karalahana talebin yoğunlaşmasıyla birlikte bağı 10 liraya yükseldi.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Raci 4 ay önce

Fazlası çok zararlı guatr yapıyor