En lezzetli festival Gastrofest Sultangazi'de başladı!

Sultangazi Belediyesi ve Gastronomi Şefler Federasyonu işbirliğiyle gerçekleşen Gastrofest, Sultangazi'de görkemli bir törenle başladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Türkiye’nin dört bir yanından gelen usta şeflerin, gastronomi fakültesi ile aşçılık meslek lisesi öğrencilerinin 3 gün boyunca kıyasıya yarışacağı Gastrofest, ev hanımları yemek yarışmasıyla kapılarını açtı.

‘Şeflerin Sürdürülebilir Tatları’ temasıyla düzenlenen festivalin açılışına, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Gastronomi Şefler Federasyonu Başkanı Salih Güney ve vatandaşlar katıldı. 3 gün sürecek festivalin ilk günü 85 kişi ana yemek kategorisinde, 50 kişi hamur işi kategorisinde ve 75 kişi ise tatlı kategorisinde olmak üzere toplamda 210 kadın kıyasıya yarıştı.

7 Ocak Pazar akşamına kadar devam edecek festivalin ilk gününde yemek yarışmasına katılan ve jürilerin en yüksek puanı verdiği kadınlara ödülleri verildi.

“7’DEN 70’E HERKESİN KENDİ YAPTIĞI YEMEKLER SERGİLENECEK”

Son zamanlarda aşçıların yeme içme faaliyetlerinin çok yoğun olduğu ve insanların bu konuda ilgilerinin çok yüksek olduğu bir dönemde Sultangazi’de gastronomiye dair festivalin olması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Av. Dursun,

“Öncelikle teşekkür ediyorum. Bugün Sultangazideyiz. Sultangazi’de gastrofestin 2’ncisini düzenliyoruz. Gastronomi festivali güzel bir festival. Geçen sene çok güçlü bir şekilde geçmişti ama bugün artık alışkanlıkla ikincisinin daha güçlü bir şekilde geçeceğine inanıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Gastronomi Şefler Fedarasyonu’nun işin içerisinde olduğu onların güçlü bir şekilde sürece sahip çıktıkları bir festival. Sadece hanımlara dahil değil. Türkiye’nin en önemli şeflerinin burada olduğu ve dünyada da çeşitli ödüller aldıkları bugünde bu maharetlerini Sultangazi’de sergileyecekler. Bu festival pazar gününe kadar devam edecek. Sultangazi Etkinlik Alanında festivallerimize güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Bazen hemşehri programlarında bazen gençlerle teknoloji programlarında buluşuyoruz. Usta ellerden burada çok güzel şeyler göreceğiz. Bütün halkın katıldığı yarışmaların olması bizim için çok önemli husus. 7’den 70’e herkesin kendi yaptıkları yemekler sergilenecek. Kazananlara çeşitli ödüller vereceğiz. Gastronomi festivaline katılmak isteyen herkesi Sultangazi’ye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"BİZLERE VERİLEN BİR EMANET VAR"

5 yıllık görevi boyunca ilçeyi kültür sanatta daha ileriye taşıma gayretinde olduklarını dile getiren  Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “Bizlere verilen bir emanet var ve bu emanetin hakkını verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kısaca şunu ifade etmek isterim. Şehrin dört bir yanına kültür merkezleri yapıyoruz. Bu kültür merkezlerimizde özellikle kadınlara yönelik spor faaliyetlerimizle ve atölyelerimizle ilçe sakinlerimizin nefes alabileceği, kendine zaman ayırabileceği alanlar oluşturduk. Bizler her bir komşumuzun gönlüne dokunabilmek için çalışıyoruz. Bütün faaliyetlerimiz sizler için. Sultangazi’yi Sultan Şehrimizi daha güzel hale getirebilmek için…” dedi.

EV HANIMLARINI SEVİNDİREN YEMEK YARIŞMASI

Konuşmaların ardından Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun şef ceketlerini giydi. Gastronomi Şefler Federasyon Başkanı Salih Güney, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a fahri şef ünvanını taktim etti.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un da arasında olduğu jüri üyeleri, masaları gezerek ana yemek, hamur işi ve tatlıdan oluşan yemekleri tek tek tadarak puanladı. En başarılı üç ev hanımı yapılan oylamanın sonunda belli oldu. Ana yemekte 1. Şermin Güney, 2. Rabia Dursun 3. İse Rabiya Metne oldu. Hamur işi kategorisinde 1. Emel Yalçınkaya, 2. Gülperi Küpeli 3. Diber Karadeniz oldu. Tatlı kategorisinde ise 1. Esra Akçakaya, 2. Damla Moğol 3. İse Rukiye Kaymaz oldu. Birincilere airfryer, ikincilere kahve makinesi ve üçüncülere de hamur yoğurma makinesi hediye edildi.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0