Nevşehir'in en meşhur yemeği nedir? Nevşehir yöresinin en meşhur yemek tarifleri

Gıda ve içecek sektöründe ön planda olan Nevşehir, yemek kültürüyle de oldukça dikkat çekiyor. Meşhur yöresel yemeklerinin merak edildiği Nevşehir, hem turistik hem de kültürel değerler açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Öyleyse bu şahane Nevşehir'in yemeklerini yakından tanımaya ne dersiniz. İşte Nevşehir'in meşhur yemek tarifleri...

Tarihi geçmişi, kültürel yapısı ve yemekleri ile ön plana çıkan Nevşehir, birçok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle mutfak kültürü açısından oldukça zengindir. Fakat böylesine köklü bir tarihe sahip olan Nevşehir'in yöresel yemekleri pekte bilinmemektedir. Tarım ve hayvancılığın faaliyet gösterdiği Nevşehir'de, bulgurlu yemekler, çorbalar, tahıl, patates, domates, üzüm gibi ürünler yetiştirilmektedir. Üretimin faaliyet gösterdiği Nevşehir ise yemek kültürü açısından oldukça geniştir. Hadi gelin birlikte Nevşehir yöresinin en meşhur yemek tarifleri neler birlikte göz gezdirelim.

NEVŞEHİR'İN MEŞHUR YEMEKLERİ NELERDİR?

Dövme etli sulu köfte, vişneli yaprak sarma, kıymalı ayva dolması,
kuru salatalık dolması, testi kebabı, çömlekte kuru fasulye, bulamaç, kuru kayısı kavurması, ayva tatlısı

  •  VİŞNELİ YAPRAK SARMA

Osmanlı mutfağından kalan bir yemek olan vişneli yaprak sarması, Nevşehir ile bütünleşmiştir. Oldukça farklı bir aromaya sahip olan vişneli yaprak sarmasını tadına bakmalı mutfaklarınızı bu eşsiz lezzetle tatlandırmalısınız. Sizle için tarifi aşağıya bırakıyoruz.

VİŞNELİ YAPRAK SARMA

Vişneli yaprak sarma nasıl yapılır? En kolay vişneli yaprak sarmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERVişneli yaprak sarma nasıl yapılır? En kolay vişneli yaprak sarmanın püf noktaları

  • TESTİ KEBABI

Kapadokya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan testi kebabı, yöresel lezzetlerin arasında en sık tercih edilen yemek tarifleri arasında. Sizde bu enfes lezzete hayır diyemiyorsanız kolları sıvayın çünkü sizler için şahane bir tarih bırakıyoruz!

TESTİ KEBABI

En kolay testi kebabı nasıl yapılır? Tam kıvamında testi kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay testi kebabı nasıl yapılır? Tam kıvamında testi kebabının püf noktaları

  • BULAMAÇ ÇORBASI

Birçok yörede yapılan fakat Nevşehir ile anılan bulamaç çorbası, doyurucu olmasının yanında oldukça da sağlıklıdır. Farklı bir çorba arayışındaysanız bulamaç çorbası sizin için şahane bir tarif olabilir. Sizler için tarifi bırakıyoruz!

BULAMAÇ ÇORBASI

Leziz bulamaç çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERLeziz bulamaç çorbası tarifi

  • DÖVME ETLİ SULU KÖFTE

Köfteye kim hayır diyebilir ki? Hele bu çeşidine kimse! Oldukça farklı olan ve tadanın asla vazgeçemediği dövme etli sulu köfte tarifini sizler için bırakıyoruz. 

DÖVME ETLİ SULU KÖFTE

Nevşehir yöresinin sır gibi saklanan dövme etli sulu köfte tarifi! İLİŞKİLİ HABERNevşehir yöresinin sır gibi saklanan dövme etli sulu köfte tarifi!

Afiyet olsun...

Battaniye alırken nelere dikkat edilmeli? Battaniye çeşitleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Battaniye alırken nelere dikkat edilmeli? Battaniye çeşitleri nelerdir?
Sarılmak neden önemli? Sarılmanın çocuklar üzerindeki etkileri ve faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Sarılmak neden önemli? Sarılmanın çocuklar üzerindeki etkileri ve faydaları
Sivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Sivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0