Mersin'in meşhur köylü patatesi tarifi! Köylü patates salatası nasıl yapılır?

Mersin'in meşhur köylü patatesli bu tarifi denemediyseniz sizler için nasıl yapıldığını adım adım yazdık. Oldukça lezzetli olan köylü patates salatası bütün kızartmaların önüne geçecek. Peki Mersin'in köylü patates salatası tarifi nasıl yapılır?

Patates kızartmasını sade olarak tüketmeyi seviyorsanız sizler için hazırladığımızı bu şahane tarife mutlaka bir şans vermelisiniz. Mersin'in meşhur köylü patates salatası yiyenleri mest ediyor. Oldukça pratikte olan köylü patates salatası tarifini sizler için derledik. Hadi gelin birlikte günün her saatinde yapabileceğiniz ve yemeye doyamayacağınız Mersin meşhur köylü patates salatası tarifin yapmaya!

Fırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifi

Köylü patates salatası tarifi

Köylü patates salatası tarifi

Etli patates börek nasıl yapılır? Lokum kıvamında etli patates börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREtli patates börek nasıl yapılır? Lokum kıvamında etli patates börek tarifi

KÖYLÜ PATATES SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet küçük boylarda 
2 adet küçük boy mor soğan
Yarım demetten biraz fazla maydanoz
1 adet kapya biber
1 yemek domates ve biber salçası
Zeytinyağı
Tuz, kırmızı toz biber, sumak

Patates salatası tarifi

Patates salatası tarifi

YAPILIŞI

Patatesleri ince dilimler halinde yuvarlak olarak kesin ve kızartın.

Ardından patates hariç bütün malzemeleri karıştırın.

Son olarak bütün malzemeleri bir araya getirin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0