Gelinim Mutfakta Kafkas mantısı nasıl yapılır? Kafkas mantısı tarifi ve malzemeleri

Hafta içi her gün Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşan Gelinim Mutfakta programında 6 Mayıs 2024 gününde "Kafkas mantısı" için yarıştı. Peki Kafkas mantısı nasıl yapılır?, Kafkas mantısının malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta Kafkas mantısı tarifi, yapılışı ve malzemeleri.

Görüntüsü ve lezzetiyle herkesin severek yediği "Kafkas mantısı" Gelinim Mutfakta'nın bugünkü yıldızı oluyor. Yarışmacıların kıran kırana savaştığı Kafkas mantısı, ister haşlanarak isterseniz de kızartılarak tüketiliyor. Özellikle Orta Asya ve adından da anlaşılacağı üzere Kafkasya yemeği olarak bilinmektedir. Sizler için hazırladığımız Kafkas mantısı; tarifi, malzemeleri ve nasıl yapıldığı yazımızın detaylarında. İşte Gelinim Mutfakta'nın yıldız yemeği Kafkas mantısı.

KAFKAS MANTISI TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için

5 su bardağı un
1 adet yumurta
Su

İç harcı için:

1,5 kilo kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için:

2 litre su

YAPILIŞI:

Unu ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırın.

Ardından biraz su koyun ve yavaş yavaş hamurun oluşmasını sağlayın.

Oluşan hamurun üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın.

Bir köşede iç harcı için soğanları ince ince doğrayın. Üzerine biraz tuz serpip elinizle yoğurun. Ardından maydanozu ekleyin. En son kıymayı ekleyerek bütün harcı bir araya getirin.

Yoğurduğunuz hamuru çay bardağının ağzı büyüklüğünde yuvarlaklar elde edin.

İç harcını koyun ve Yarım ay şekline getirerek köşelerinden kıvırın.

Daha sonra suya atın ve haşlayın.

Yoğurtla servis edin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0