Özel çocuklarla tatile giderken nelere dikkat edilmeli?

Yoğun geçen bir eğitim öğretim döneminden sonra ailecek güzel bir kış tatili yapmaya ne dersiniz? Özel çocuklarınızla beraber eğlencenin dibine vuracağınız tatil yolculuğunda dikkat etmeniz gereken yerleri sizler için derledik. İşte kış tatilinde dikkat edilmesi gereken noktalar...

Sömestr tatilinin yaklaşmasıyla keyifli bir kış tatilini fırsat bilen aileler, şimdiden yer bakmaya başladı bile. Başta kayak merkezli oteller olmak üzere kış aylarında oldukça rağbet gören kamp yerleri ya da yurt dışı seyahatleri, hem rutin hayatınıza farklılık katarak size hem de özel çocuklarınıza çok iyi gelecek!

KIŞIN GİDİLEBİLECEK EN İYİ ALKOLSÜZ KAYAK OTELLER İÇİN TIKLAYIN

Sıradan ailelerin tatile çıkmadan önce gidecekleri yerle ilgili yaptıkları araştırmalar, (Konaklama yerleri, iklim, ulaşım vs.) gibi faktörlerin dışında öncelik olarak göz önünde bulundurmaları gereken 'Özel çocukları' varsa daha temkinli ve dikkatli hareket ederek bir rota çizmeleri gerekir.

OTİZM İLE DOWN SENDROMU ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR İÇİN TIKLAYIN

Kış tatilini yapmadan önce gitmek istediğiniz ya da gideceğiniz mekanın neresi olduğunu haritadaki konumuyla birlikte çocuğunuza gösterin. O mekana/ile dair öne çıkıp bilinen özelliklerinden ve güzelliklerinden çocuğunuza bahsedin. Konaklama süresini de onunla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Özel çocuğunuz 6 yaşından büyükse, yaş dönemi özelliklerine göre birtakım sorumluluklar yüklemeniz kendisini iyi hissettirecek ve özgüven duygusunun gelişimine katkıda bulunacaktır. Valiz hazırlamadan önce çocuğunuzla beraber yanında getirmek istediği eşyaların listesini çıkartabilirsiniz.

Valiz demişken kılık kıyafetlere dalıp yanınıza ilaç almayı sakın unutmayın! Eğer sürekli kullandığı ilaç varsa onları da yedekleriyle beraber yanınızda bulundurun. Yara bandı, ateş düşürücü,düşme gibi yaralanmalar sonucu yarayı iyileştirecek krem veya solüsyonlar, böcek ısırıklıkları malzemeleri ihmal etmeyin.

Tercih edeceğiniz konaklama yerinin çocuğunuzun özel durumuna ve ilgi alanına uygun olmasına karşı duyarlı olun. Sıradan çocuklara nazaran ekstra dikkatli davranarak olası tehlikelere karşı çocuğunuzu hiçbir zaman yalnız başına bırakmayın.

Playstation oynamak tehlikeli mi?

İLİŞKİLİ HABER

Playstation oynamak tehlikeli mi?
Çocuğa sorulması gereken sorular nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğa sorulması gereken sorular nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0