Çocuğa Muhammed ismini vermek sakıncalı mı? Muhammed isminin yanına en çok yakışan isimler

Yeni doğan bebeğe Sevgili Peygamberimizin ismi olan Muhammed'i koymanın dinimiz açısından sakıncası olup olmadığını sizlere araştırdık. Muhammed ismi çocuğa ağır gelir mi? Muhammed'e en çok yakışan isim önerileri..

Geçmiş dönemlere baktığımızda örneklerini çok daha net görebileceğimiz erkek çocuk çocuk sevgisi, günümüzde hala daha özellikle de doğu kesimde büyük önem taşıyabilmektedir. İslamiyet gelene kadar Cahiliye Döneminde, kız çocukları diri diri toprağa gömülür iken 'Son Peygamber' olarak görevlendirilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV), hiçbir şekilde cinsiyet ayrımı yapmazdı. Çocuklara karşı her zaman şefkat ve merhamet dolu olan Peygamberimiz (SAV), gerek yaşantısıyla gerek de sözleriyle her konuda örnek almamız gereken biridir. Allah (c.c)'un 'Habibim' olarak hitap ettiği Peygamberimizin sevgisini bizlerde ne kadar kalbimizin derinliklerinde hissetsek de Onun sünnetine uygun yaşayarak ona sevgimizi hissettirmek en doğru davranış olacaktır. Günümüzde Peygamber sevgisine yönelik uygulanan bazı davranışlardan birisi de ismini yaşatmaya çalışmaktır. Bunu da yeni doğan erkek çocuklarda oğullarına verdiği Muhammed ismi gerçekleşeceğini düşünmeleridir. Peki çocuklara Muhammed ismini koymak günah mı? Çocuklara Muhammed ismi verilebilir mi?

TIKLA OKU: KULAĞA HOŞ GELEN EN GÜZEL BEBEK İSİMLERİ VE ANLAMLARI

YENİ DOĞAN BEBEĞE MUHAMMED İSMİ VERİLİR Mİ? ÇOCUKLARA MUHAMMED İSMİNİ KOYMAK...

Muhammed ismi çocuklara verilmeli mi? Muhammed ismine yakışan ikinci isimler

Muhammed ismi çocuklara verilmeli mi? Muhammed ismine yakışan ikinci isimler

Peygamber Efendimiz (SAV)'in anne ve baba olan Müslüman kimseler için önerdiği davranışlardan birisi de yeni doğan bebeklerine anlamı güzel bir isim koymalarıdır. “Siz kıyamet gününde kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse çocuklarınıza güzel isimler koyunuz.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 61) hadis-i şerifinde olduğu gibi mahşer gününde isimlerimizle hitap edilecektir. Hem anlamının güzel olması hemde Sevgili Peygamberimizin mübarek isimlerinden biri olması nedeniyle erkek çocuklar için verilebilecek isimlerden birisinin 'Muhammed' olduğu düşünülebilir. Peki dini açıdan Muhammed ismi sakıncalı mıdır?

Dini kaynaklarda belirtilen bazı bilgilere göre, Peygamberimiz (SAV)'in kendi ismi ile ilgili: "Benim ismimle isimlenin ama künyemle künyelenmeyin" (Müslim, Edep 1) buyurduğu öne sürülmektedir. Hadise bakıldığında Muhammed ismini koymanın dini açıdan bir sakıncası olmadığı görülür. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; Muhammed isminin verildiği kişiye söylenebilecek çirkin ya da hakaret sözlerinin kötü bir davranış olabileceğidir.

MUHAMMED NE DEMEK? MUHAMMED İSMİNİN ANLAMI:

-Övülmüş.
-Çok övülmüş, hamd edilmiş.
Birçok güzel huyları olan kişi.
Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'e dedesi Abdülmuttalib tarafından koyulan bu ismin veriliş sebebi; gökte hak yerde halk övsün niyetiyle verilmiştir.

TIKLA OKU: KURAN-I KERİMDE GEÇEN EN GÜZEL KIZ VE ERKEK İSİMLERİ

MUHAMMED İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER NELER? MUHAMMED İSMİNİN YANINA KISA İSİM ÖNERİLERİ

Muhammed isminin yanına yakışan isimler

Muhammed isminin yanına yakışan isimler

Not: Çocuğunuza isim koymadan önce anlamını mutlaka detaylı bir şekilde araştırmanızı tavsiye ederiz...

MUHAMMED TAHA

MUHAMMED FURKAN

MUHAMMED EREN

MUHAMMED ALİ

MUHAMMED ÖMER

MUHAMMED YAHYA

MUHAMMED HAMZA

MUHAMMED YASİR

MUHAMMED EMİN

MUHAMMED ENSAR

MUHAMMED YUSUF

MUHAMMED ZEYD

Bebeklerde yatış pozisyonları! Yeni doğan bebek nasıl yatırılır? Yüz üstü mü sırt üstü mü...

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde yatış pozisyonları! Yeni doğan bebek nasıl yatırılır? Yüz üstü mü sırt üstü mü...

BİR YORUM YAPIN 11

Emır 5 ay önce

Emır

Elanur 6 ay önce

Güzel

ADEM ERDOĞAN 7 ay önce

İslam akıl dinidir, islamiyet hz muhammed 40 yaşına bastığında Allah tarafından tebliğ edilmiştir peygamberimiz doğduğunda bu isim kullanıla gelmekte imiş.

Niyazi Özay 1 yıl önce

Ben çocuğuma isim vereceğim amrarsız kaldım vereceğim isimlerden hangisi olsun acaba yardımcı olursanız sevinirim MUHAMMED ALİ YUNUSEMRE MEHMETAKİF MUHAMMEDASAF

Alara 1 yıl önce

Muhammed emir Muhammed emin Muhammed Yusuf Muhammed yasin Daha mantıklı değil mi?

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun