Davet sofrası hazırlamanın yolları! Masaya kaşık çatal bıçak nasıl konur?

Şık bir davet sofrasında en dikkat edilmesi gereken konu kaşık çatal bıçak dizilimini doğru yapmaktır. Özellikle Ramazan ayında misafirlerinize göz kamaştıran bir sofra hazırlamak isterseniz tüm püf noktaları sizler için tek tek açıkladık. Peki davet sofrası dekorasyonu nasıl yapılır? Masada çatal bıçak düzeni nasıl olmalı? Masaya kaşık çatal bıçak nasıl konur? İşte yanıtlar...

Kimi zaman özel günlerde kimi zaman da özel kılmak istediğimiz günlerde ailemiz ve sevdiklerimizle evlerde hoş vakitler geçirmeye çalışıyoruz. Bunun için de genellikle yemek sofralarında bir araya gelmeyi tercih ediyoruz. Birbirinden leziz yemeklerle donatılmış şık sofralarla misafirlerinize harika sunumlar yapabilirsiniz. Davet sofralarında düzen oluştururken çatal-bıçak-kaşık dizimi ve aksesuar kullanımına özen göstermek gerekiyor. Günümüzün popüler yemek yarışma programlarında bile üzerine önemle durulan konulardan biri olan çatal, kaşık ve bıçak dizimi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenleri gelin birlikte öğrenelim.

En şık yemek takımı modelleri nedir? Ramazan ayı sofra dekorasyonuİLİŞKİLİ HABEREn şık yemek takımı modelleri nedir? Ramazan ayı sofra dekorasyonu

DAVET SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?

Davet sofralarını hazırlamadan önce ilk olarak bir tema belirlemelisiniz. Mevsime göre temalar seçebileceğiniz gibi altın ya da gümüş detayların yer aldığı ağır sofra stillerine şans verebilirsiniz. Öte yandan taze bir görünüm için açık tonlarla süslenmiş masalar ya da asaleti temsil eden koyu renklerin hakim olduğu davet sofraları da tercih edilebilir.

Davet sofrası hazırlamanın yolları

Davet sofrası hazırlamanın yolları

Temanızı belirledikten sonra yemek masalarının olmazsa olmazı masa örtüleri, mumlar ve peçetelerle şık detaylar oluşturabilirsiniz. Ardından kişisel zevklerinizi yansıtan tabak takımlarıyla kusursuz bir dokunuş yapabilirsiniz.

Davet sofrası

Davet sofrası

SOFRALARDA ÇATAL KAŞIK BIÇAK DİZİMİ NASIL YAPILIR?

Sofraların baş tacı olan yemek takımlarının yanı sıra çatal kaşık bıçak dizilimini doğru bir şekilde yapmak oldukça önemlidir.

çatal kaşık bıçak dizilimi

çatal kaşık bıçak dizilimi

İlk olarak her yemek için ayrı çatal kaşık ve çatal kullanılması gerektiğini bilmelisiniz. Çatal kaşık ve bıçak diziliminde dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar şu şekildedir:

-Çatal kaşık ve bıçak dizilimleri dıştan içe olacak şekilde yapılmalıdır.

-Tatlı çatalı, tatlı kaşığından farklı olarak yemek tabağının hemen önüne koyulur.

-Yemek sofralarında meşrubat ve su için ayrı bardaklar kullanılmalıdır.

çatal kaşık bıçak nasıl dizilir

çatal kaşık bıçak nasıl dizilir

ÇATAL KAŞIK VE BIÇAK NASIL DİZİLİR?

  • BIÇAK DİZİMİ

Bıçak dizimi

Bıçak dizimi

Yemek bıçakları, tabağın sağ tarafında ilk sırada konumlandırılmalıdır. Tatlı bıçağı ise tabağın üst kısmında ilk sırada olmalıdır.

  • ÇATAL DİZİMİ

Çatal dizimi

Çatal dizimi

Yemek çatalı tabağın sol tarafında ilk sırada olmalıdır. Çatalın hemen yanına salata çatalı yerleştirilmeli ve tatlı çatalı ise tabağın üst kısmında orta sıraya yerleştirilmelidir.

  • KAŞIK DİZİMİ

Kaşık dizimi

Kaşık dizimi

Tabağın sağ tarafında yemek kaşığı ve çay kaşığı olur. Yemek kaşığı son sırada, çay kaşığı ise ortada durur. Tatlı kaşığı ise tabağın üst kısmında son sırada durur.

masa düzeni resimli anlatım

masa düzeni resimli anlatım

BİR YORUM YAPIN 3

Bayram 11 ay önce

Milletin manevi değerleri ile alay eden dalga geçen her şey yasaklansın

Hakikat 2 yıl önce

Müslüman çatalı sol eliyle kullanıp yemek yemez. O yüzden çatalı sol tarafa koymakta ısrar etmeyin artık.

Toplam 6 beğeni

jale 1 yıl önce

elbette ki sol elimizle yemiyicez sadece bıçakla keserken tutmak için çatalı sola koyuyorlar

Toplam 0 Beğeni