Küçük balkonları büyük gösterecek dekorasyonlar

İlkbahar ve yaz dönemi dışında ardiyelik ve depo olarak kullanılan balkonlar, havalar ısınmaya başladığı andan itibaren asıl kullanım amacına dönüşmeye başlar. Büyük balkonlar hem oturmak hem de yemek yemek açısından rahattır ancak küçük balkonlar için aynı durum söz konusu değildir. Peki küçük balkonlar için nasıl bir dekorasyon uygulamanız gerekir? Küçük balkonları büyük gösterecek dekorasyon önerileri nelerdir?

Kış sezonunda ardiyelik, ilkbahar ve yaz sezonunda ise oturma alanları olarak tercih edilen balkonlar, doğru dekore edildikleri taktirde şık bir kimlik kazanmış olur. Sıcak havalarda ev içerisinde rahat edebilmek için sıkça kullanılan balkonları keyif verici bir hale getirmek mümkün. Ancak bu durum eğer balkon küçük ise zor görülebilir. Alan dekorasyonunu doğru uyguladığınız sürece, küçük balkonunuzu daha büyük bir hale getirebilmeniz mümkün olacaktır. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Birçok dekorasyon fikri olmakla birlikte biz sizlere, en dikkat çekici ve yararlı dekorasyon fikirlerini sunuyoruz:

KÜÇÜK BALKONLARI BÜYÜK GÖSTERECEK DEKORASYON ÖNERİLERİ

dar uzun balkon dekorasyonu

dar uzun balkon dekorasyonu

Balkonunuzda eşya seçimi yaparken, alanın yapısına önem verin. Kare bir alana kare yapıda eşyalar dar bir alana daha ince eşya ve mobilyalar seçin. 

Karanlık yerine ışığı tercih edin. Gün ışığınızı almanızı sağlayacak olan şey açık tonlu renklerdir. Koyu tonlardan uzak durun.

en yeni balkon dekorasyonları

en yeni balkon dekorasyonları

Kalabalıktan uzak durun. Mini boy bir kilim, düz renk bir sandalye ve koltuk kumaşı, gereksiz dekoratif parçalar... Kabalık her zaman göz yorar ve alan daraltır. Bu sebeple daha az eşya ile daha az göz yorucu renkler, desenler ve dekoratif eşyalar tercih edin.

Balkonlarda kendinize ait bir kişisel alan oluşturmayı tercih edebilirsiniz. Kitap okuyup müzik dinleyebileceğiniz ya da film izleyebileceğiniz alanları, odayı daraltmadan oluşturabilmek için, duvara bir raf koyabilir ve minik bir masa ve sandalye tercih edebilirsiniz.

Bir renklilik oluşturmak, baharın yansımalarını daha iyi hissetmek için mermerlere ya da minik masa üzerine küçük saksılar dizebilirsiniz.

Saksıda domates nasıl yetiştirilir? En kolay domates yetiştirme

İLİŞKİLİ HABER

Saksıda domates nasıl yetiştirilir? En kolay domates yetiştirme

BİR YORUM YAPIN 0