2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın ve...

Günümüzde artık erkekler de kadınlar kadar saç bakımlarına özen gösterir oldu.

Herkes saçlarının sağlıklı ve bakımlı olmasını ister. Saçları sürekli kestirmek onu sadece kısa olmasını sağlar.

Saç uzunluğu kafa şekli ve genişliğine göre orantılıdır ve teknolojiyle birlikte bunu değiştirmenize imkan yoktur.

Sağlıklı bir saç için yapılması gerekenler...

- Pahalı olmayan vitaminleri günlük alın.

- Saçlarınızı çok fazla taramayın sadece şekil vermek için tarayın.

- Kaliteli bir fırça ya da tarak kullanmayı tercih edin. Plastik ya da keskin metal uçlu taraklar saç uçlarının kırılmasına neden oluyor. 

- Kaliteli saç bakım ürünleri kullanın. Birçok alışveriş merkezlerinde satılan saç bakım ve şampuanlarda kötü kimyasal içeren maddeler bulunmakta. 

Saçlar için sıcak yağ tedavisi

Kurumuş ve yıpranmış saçlar için en iyi yöntem zeytinyağıdır. Saçlarınızın parlak olmasını istiyorsanız 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın ve bunu saç derinize yavaş yavaş yedirin. 

Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir örtüyle başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu işlem saçlarınızın daha parlak gözükmesi sağlar.

Protein tedavisi

İki adet yumurtayı çırpın ve içerisine bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke ilave edin. Saçınızı şampuanladıktan hemen sonra karışımı saçınıza sürüp 15-20 dk bekleyin. Saçınızı iyice durulayın. Çok kısa bir sürede saçlarınızın canlandığını göreceksiniz.

Kakao yağı tedavisi

Bir tencerede su kaynatalım ve içerisine bir kap oturtalım. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Eridikten sonra kabı tencerenin içinden alın. Karışımdan bir çorba kaşığı alarak suyla birlikte karıştırın. Karışımı saçınızı ovarak sürün ve 15 dk bekletin.  Daha sonra saçınızı yıkayın ve durulayın. Saçlarınızın ne kadar canlı ve parlak olduğunu göreceksiniz.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0