Botoks yerine hipnozla gençleşin

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoterapist Mehmet Başkak, hipnozun dermatolojide kullanımına ilişkin bazı bilgiler verdi.

Cilt sorunlarına hipnoz

Hipnoz, cilt sorunlarının tedavisinde başarı ile sonuçlanan bir yöntemdir. Metobolizmanın bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde oldukça fazla kullanılır. Bilinçaltı düzeyde gerçekleşen ikna ve oluşturulan güçlü inanç, tüm bünyeyi etkiler. Hipnozun güzelliğe olumlu etkileyecek bir çok faydası (yorgun yüz kaslarını canlandırmak, kan akışını arttırmak ve cildinizin doğal parlaklığını geri kazandırmak gibi) bulunur ve bunların hepsi botoksa doğal bir alternatif sunar.

Endorfin kokteyli

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoterapist Mehmet Başkak, hipnoz etkisi botoksa benzer fakat farklı bir şekilde çalışır. Hipnoz altında kendinizle, hayatla, bulunduğunuz yaş dönemi ve görünüşünüzle ilgili olumsuz duyguları temizleyip, rahatlamaya başladığınız andan itibaren mutlu, olumlu duygulara ve hislere odaklanmaya başlarsanız; sonra beyniniz güçlü bir 'endorfin kokteyli' üretmeye başlar. 

Mutlu kimyasallar

Hipnozun sağladığı güzel ve huzurlu psikolojik zeminde mutlu kimyasallar cildin altında dolaşır, yüzdeki kan akışını artırarak renk, doku ve nem seviyeleri artar. Mutlu kimyasallar, yüz kaslarını rahatlatan ve gerginliği artıran stres hormonlarını azaltan bir sinyal gönderir. Beş büyük yüz kas grubunun gevşemesine yardımcı olur.

Kendi kendinize yapabilirsiniz

Otohipnoz bilgisine sahip olmak ve her gün kendinize 5-10 dakika ayırmak süreç içerisinde kişiyi mutlu edecek sonuçlar oluşturur. Hipnoz düzenli kullanıldığında, yüz kaslarının tekrar tekrar gevşemesinin, kırışıklıkları ve yüz boyunca istenmeyen çizgileri, botoksun yaptığı gibi yumuşatır. Bunu yaparken de yüz ifadesinde bozulacak bir risk yaşanmaz. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0