Yaz mevsiminde cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Yazın cildinizi normal zamana göre daha fazla kurur. Bu nedenle özellikle yaz aylarında cildinize daha fazla özen göstermeniz gerekir.

Yaz aylarında cilt bakımı yaparsanız, cildinizi güneşten, aşırı sıcaktan ya da kurumasından kaynaklı cilt lekeleri oluşumunu da engellemiş olursunuz. 

Yaz mevsiminde cilt bakımı nasıl olmalı?

1) Cildinizi sürekli nemli tutmalısınız: Yazın cilt normal zaman göre farklı olarak daha fazla kurur ve bu kuruma cildin soyulmasına sebep olur. Güneş yanıkları sonrasında da cildinizde soyulmalar olacaktır.

Bu nedenle özellikle kuru cilt tipine sahip kadınlar, yaz mevsiminde buna daha fazla önem göstermeli. Cildinizin yaz aylarında kurumasına müsaade etmeden nemlendirici krem sürmeniz cilt bakımı için yapabileceğiniz şeylerin başında gelmektedir.

2) Ağır makyaj yapmaktan kaçının: Kapatıcı ve fondöten gibi ağır makyaj malzemelerini yaz aylarında mümkün olduğunca kullanmayın, çünkü yazın cildiniz nefes almak isteyecektir ve cildinize istediği oksijeni sağlayabilmeniz için cilt gözeneklerini açık tutmanız gerekiyor. Cildiniz oksijen alsın ki daha bakımlı ve canlı olsun.

3) Mevsim meyvelerinden kendinize yüz maskesi yapın: Yaz aylarında, mevsim meyveleri ile yapacağınız yüz maskeleri cilt bakımı için size çok faydalı olacaktır. Beyaz dut, bu aylarda faydalanabileceğiniz en iyi meyvelerden biridir.

Beyaz dut, size doğal bir cilt tonu sağlarken bunun yanı sıra cildinizi besleyerek cilt bakımı için size destek olacaktır. Dutu ezerek suyunu yüzünüze bir fırça yardımıyla sürün ve 20 dk bekletin, sonra durulayın yüzünüzü.

4) Güneş kremi kullanın: Güneş ışınları içerdiği ultraviyole ışınlar yüzünden cildinizin erken yaşlanmasına ve cilt kırışıklıkları oluşmasına sebep olmaktadır.

Bu yüzden yaz aylarında özellikle güneşin altında durmaktan kaçının ve her zaman yüzünüzde güneş kremi kullanın. Bunun için güneş altında kalmanıza gerek yok, bu aylarda kapalı alanlarda dahi güneş kreminiz mutlaka yüzünüzde olsun.

Cilt neden kırışır?

İLİŞKİLİ HABER

Cilt neden kırışır?

BİR YORUM YAPIN 0