Sizi olduğunuzdan yaşlı gösteren saç modelleri

Bazı saç modelleri sizi güzel göstermek yerine olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. İşte kadınları olduğundan daha yaşlı gösteren saç modelleri...

1. Ortadan ayrık saç modeli

Bu saç modeli pek çok kadın tarafından kullanılan bir modeldir. Ancak yüzünüze yakışmıyorsa bu modelden uzak durmanız gerekir. Çünkü bu saç modeli saçlarınızı daha basık ve yüzünüzü daha sarkık gösterir. Bu da olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize sebep olur. 

2. Havalı fönlü saç modelleri 

İri bukleler ve kabarık saçlar da aynı şekilde kişiyi olduğundan beş yaş daha yaşlı gösterir. Eğer saçlarınıza bukleli bir hava vermek istiyorsanız bunu fön makinasıyla değil doğal bukleler elde etmeye çalışarak yapın. 

3. Düz kesim saç modelleri

Eğer kemikli bir yüz yapısına sahipseniz düz kesim saç modellerinden uzak durun. Çünkü bu tarz modeller yüz hatlarınızın daha da sert görünmesine neden olur. Bu yüzden her yeri eşit  kesilmiş saç modellerini tercih etmemek daha yerinde olacaktır

4. Yanlış seçilen sarı tonu 

Sarı saç tonları birçok kadın tarafından kullanılan ve sevilen saç tonlarının başında gelir. Ancak tonunu doğru seçemediğinizde bu saç rengi sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterecektir. Sizi solgun ve yorgun gösterebilecek açık sarılardan uzak durun. Tercihinizi daha koyu sarılardan ve karamellerden yana kullanın. 

5. Bakımsız saçlar 

Bunların dışında bakımsız saçlarda sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Uçları kırılmış çatallaşmış ve solmuş saçlar yorgun görünmenize neden olur. Bu nedenle saçlarınıza düzenli olarak bakım yapın. 

BİR YORUM YAPIN 0