Koltuk altı roll on nedir? Roll-on zararlı mıdır? Evde roll-on nasıl yapılır?

Kadınların en çok kullandıkları ve çantalarından ayırmadıkları roll- on artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Günlük kullandığınız koltuk altı roll-on'u evinizde kendinizde yapmak ister misiniz? İşte adım adım evde roll-on yapımı... Koltuk altı roll on nedir? Roll-on zararlı mıdır? Evde roll-on nasıl yapılır? Cevabı yazımızda.

Vücut için çok sağlıklı olan terleme, koku yaymaya başladıkça rahatsız etmeye başlar. Zamanla can sıkıcı olan ter kokusu, hava sıcaklıklarının artmasıyla kendini göstermeye devam eder. Toplum içerisinde de rahatsız eden ter kokusunu önlemek için birbirinden farklı yöntemlerle ortadan kaldırmak mümkündür. Koltukaltı kokusunu önlemek için her gün duş alınmalı her gün alınamıyorsa bile en az 2 günde bir duş yapılmalıdır. Bir diğer yöntem ise roll on kullanmaktır. Özellikle kadınların çantasında mutlaka taşıdıkları roll on marketlerden kozmetik mağazalarına kadar birçok yerde satılıyor. Ter kokusunu önleyici roll-on yapmak düşündüğünüz kadar zor değil. Evde roll on yapmak isterseniz hazırladığımız yazıyı mutlaka incelemelisiniz. 

EVDE ROLL ON YAPIMI:

MALZEMELER

8 gram badem yağı
50 gram Hindistan cevizi yağı
15 gram balmumu boncukları
35 gram Shea Yağı
10 gram pembe kil
7 gram kabartma tozu
2 damla uçucu adaçayı yağı
5 damla uçucu greyfurt yağı

HAZIRLANIŞI:

Boş roll-on şişesini 20 dakika buzlukta bekletin.

Badem yağı, hindistan cevzi yağı ve balmumu boncuklarını bir kabın içine koyup eriyene kadar benmari usulü ısıtın. Boncuklar eridikten sonra kabı bir kenera alın ve shea yağını içine ilave edin. 1-2 dakika soğumaya bırakın.

Karışım soğuduktan sonra geri kalan malzemeleri ilave edin. Sürekli karıştırmayı unutmayın. Uçucu yağları da ekledikten sonra karışımı 5-10 dakika buzdolabında bekletmeye alın. 

Buzluktan roll-on şişesini çıkarın ve içine yavaş yavaş hazırladığınız karışımı doldurun. Bir gece bekletin. Gece boyunca hazırladığınız roll-on karışımı katılaşacak ve kullanıma hazır olacak.

İşte bu kadar!

Evde röfle nasıl yapılır? Adım adım pratik röfle yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde röfle nasıl yapılır? Adım adım pratik röfle yapımı
Beli kalın olan kadınlar nasıl giyinmeli? İnce belli görünmenin püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Beli kalın olan kadınlar nasıl giyinmeli? İnce belli görünmenin püf noktaları nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Semih 3 yıl önce

Bu üründe seri üretime geçmek istiyorum yardımcı olurmusunuz.