Evde röfle nasıl yapılır? Adım adım pratik röfle yapımı

Kuaför salonlarına giderek, binlerce para verip yaptırdığınız röfleyi evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Profesyonel kuaförlerin bile yaparken gözden kaçırdığı hata nedeniyle röflenin kötü olmasına sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden evde kendi röflelerinizi yapabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin birlikte röfle yapımını ve püf noktalarını inceleyelim...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Röfle, saçların kendi renginden birkaç ton arasında değişmesi ile yapılan renklendirme işlemidir. Saçları koyu renkte olanlar saçında büyük bir değişiklikler yapmak yerine röfle yaparak güzel görünebilirler. Bu yöntem hem saçların köklerine zarar vermez hem de aralara uygulanan açık renkler sayesinde aydınlık görünüm kazandırır. Düz renk boyamanın yanında röflenin ayrı bir güzelliği vardır. Uzman kuaförler tarafından saçların küçük tutamlar şeklinde ayırarak boyanması ile yapılır. Genel olarak evde yapılamayacağı düşünülen röfle, yeni çıkan boya çeşitleri ve kolay uygulama aletleriyle beraber evde pratik bir şekilde yapılabilir hale geldi. Kozmetik mağazalarda bulunan delikli bone sayesinde çok kısa bir sürede röfleli saçlara sahip olabilirsiniz. Kuaförlerde oldukça maliyetli olan bu işlemi, evde yapmaya ne dersiniz?

evde adım adım röfle

evde adım adım röfle

İŞTE EVDE RÖFLE YAPMANIN AŞAMALARI:

Öncelikle röflede tercih edeceğiniz renge karar vermeniz gerekmektedir. Doğal bir görüntü oluşmasını istiyorsanız saç tonunuzdan 1-2 ton açık bir renk kullanabilirsiniz.

Röfle için birçok markanın, röfle seti vardır.  Bu setlerden birini alabilirsiniz. Röfle saça oldukça zarar veren bir işlem olduğu için saçlarınızı birtakım ürünlerle desteklemelisiniz. Alacağınızı röfle setinin nemlendirici özellikli olması ve içerisinde bakım kremi olanını tercih etmeniz saçlarınıza daha az zarar vermesini sağlayacaktır.

röflenin harike duruşu

röflenin harike duruşu

Röfle işlemine başlamadan önce, ortamı buna hazırlamanız gerekmektedir. Üstünüze eski bir kıyafet giyebilir ya da bir önlük takabilirsiniz. Ellerinize eldiven geçirerek, boyanın zararlı etkenlerinden koruyabilirsiniz.

Röfle işlemini evde ilk kez yapacaksanız, setin içerisinden çıkan kullanma kılavuzunu mutlaka okuyun.

Eğer kısa saçlıysanız setin içerisinden çıkan boneyi kullanabilir, saçlarınız uzun ise folyo kullanmanız daha doğru olacaktır. Bone yöntemi ile röfle yapacaksanız saçlarınızı geri doğru tarayın ve boneyi kafanıza geçirip önden bağlayın.

Sonrasında setin içinden çıkan apart ile saçlarınızı eşit aralıklarla ayırın ve karışımı bu tutamlara uygulayın.

röfle yapımı

röfle yapımı

İstediğiniz tonu yakalamak için 20 ile 50 dakika arasında saçlarınızı bekletin ve ardından saçınızdaki boneyi çıkarmadan saçlarınızı durulayın. Folyo yöntemini kullanan kişiler ise folyoları çıkararak saçlarını durulamalıdır.

Saçlarınızı duruladıktan sonra setin içinden çıkan bakım kremini, saçlarınıza uygulayarak zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Son olarak saçlarınıza fön çekerek röflelerinizin daha net bir şekilde görülmesini sağlayabilirsiniz.

Koltuk altı roll on nedir? Roll-on zararlı mıdır? Evde roll-on nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Koltuk altı roll on nedir? Roll-on zararlı mıdır? Evde roll-on nasıl yapılır?
Beli kalın olan kadınlar nasıl giyinmeli? İnce belli görünmenin püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Beli kalın olan kadınlar nasıl giyinmeli? İnce belli görünmenin püf noktaları nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

merve 4 yıl önce

güzel yöntemler bunlar