Bakır saç rengi kimlere yakışır? Bakır saç renginin bakımı nasıl yapılır?

Saçlarınızın renginden sıkıldıysanız ve değişiklik yaparak bakır rengine boyamak istiyorsanız, yüz ve ten renginize uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Peki bakır saç rengi kimlere yakışır ve bakımı nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

Son yıllarda en çok tercih edilen saç renkleri arasında yer alan bakır ve tarçın tonları hem cildi hem de saçları parlak gösteren bir saç rengidir. Ünlüler dünyasında Elçin Sangu, Meryem Uzerli ve daha bir çok isimlerde bakır veya tarçın renk tonlarını görmeye alıştık. Saçlarımız, bizim en önemli ve tamamlayıcı parçamızdır. Bu yüzden, doğru olan hem fiziksel hem de karakteristik özelliklerimize uygun bir saç rengi seçmektir. Her mevsimde rahatlıkla kullanabileceğiniz ve birçok tonu mevcut olan, tarçın bakır saç rengi hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Bu yılın en çok tercih edilen renklerinden birisi olan tarçın bakır saç rengi, açık buğday tene çok yakışabildiği gibi, esmer tenlerde de kendini göstermektedir. Hemen hemen herkese uygun olan bakır saç renginde tek yapmanız gereken rengi seçerek saçınıza yaptıracağınız gölgeyi cilt tonunuza göre uyarlamaktır. Bakır saç rengi kızıl kadar olmasa da bir miktar akabilir. Bakır saç rengi akmasını önlemek için saç kuaförünüzden özel olarak renkli saçlar için yapılmış şampuan ve saç kremi formülleri talep edebilirsiniz. 

BAKIR SAÇ RENGİ KİMLERE YAKIŞIR VE BAKIMI NASIL YAPILMALI...

Bakır ve tarçın renk tonları beyaz tenli kişilere daha çok yakışır. Koyu renk tonlu kişilerde yaşlı görünmeye sebep olan tarçın ve bakır renk tonları genellikle beyaz tenli ve çilli kadınlarda hem genç hem de iddialı görünmesine yardımcı olur. Yeşil gözlü kadınların da tercihleri arasında yer alması gereken tarçın rengi, bakışlarınızı da ön plana çıkaracaktır.

BAKIMI NASIL YAPILIR?

Tarçın tonları kısa sürede saçtan akması nedeniyle genellikle tercih edilmez. Ancak bazı bakımlar yaparak hem kalıcılığı arttırabilir hem de sağlıklı bir görünüm yakalayabilirsiniz. 

Örneğin; aşırı sıcak su ile kesinlikle saçlarınızı yıkamamalısınız. Sıcak su saç boyasının kısa sürede akmasını sağlar.

Saçlarınızı boyadıktan sonra ilk bir hafta ısılı işlem yapmamalısınız.Bu işlemler de saçlarınızın kolay yıpranmasına neden olur.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0