1 saatte sivilce nasıl yok edilir? Sivilce geçirmenin en kolay yöntemleri

Sivilceler yalnızca ergenlik döneminde değil her yaş grubunda bir takım nedenlerden dolayı görülebilir. Oluşan sivilceler bir günde tüm odak noktanız haline gelebilir. Peki sivilcelerin azalmasını sağlayacak besinler nelerdir? Hangi yiyecekler sivilce çıkarmaz? "Ne yesem sivilceye sebep olmaz?" diye merak ediyorsanız yanıtları sadece yasemin.com'da detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Sivilce yani tıp diliyle akne, cilt üzerindeki gözeneklerin tıkanması sonucunda yağ bezlerinin oluşması ile gerçekleşen bir rahatsızlıktır. İnsan derisinde en sık yüz, boyun, omuzlar, sırt ve göğüs bölgesinde bulunan kıl folikülü (kılın oturduğu yapı) ve eşlik eden sebase bezlerin (yağ içerikli salgı üreten bezler) por adı verilen dışarı açıklığının kapanması veya iltihaplaşması sonucu ortaya çıkar. Genellikle ağrı, hassasiyet, kızarıklık ve kaşıntı ile kendini belli eden akneler 25 yaş üzeri yaklaşık her on kadında görülse de erkeklerde oran yüzde üç olarak görülmekte ve bu oran 50’li yaşlara kadar düşüş göstermemektedir. Sizi rahatsız eden ve cildin görünümünü bozan sivilcelerin doğru tedavi ve beslenme ile üstesinden gelinebilir.

  • Bugünkü hazırladığımız yazıda sivilcelerin kısa sürede geçmesine yardımcı olan besinleri mercek altına aldık.
  • Uzmanların araştırmaları dönemsel olarak görülen sivilceler yaklaşık 5 gün sürse de yediğiniz besinlere dikkat ederek bu süreyi 2 veya  3 güne düşürebilirsiniz. Nasıl mı? İşte sivilceye iyi gelen besinler:

En etkili ve en iyi sivilceleri geçiren eczanedeki kremler 2021İLİŞKİLİ HABEREn etkili ve en iyi sivilceleri geçiren eczanedeki kremler 2021

  • HAVUÇ

Havuç

Havuç

Salataların vazgeçilmezi aynı zamanda göz sağlığına faydalarıyla herkes tarafından bilinen havuç, A vitaminin bolca içerisinde barındırıyor. Sivilcelerin ortadan kaldırılmasına birebir yardımcı olacak besinler arasında ilk sırada yer alacak olan havucu sık sık tüketmelisiniz. A vitamini antioksidan etki göstererek vücudunuzu arındırır, cildiniz de bundan en çok nasiplenenlerden olur.

  • LİMON

Limon

Limon

Tansiyonu dengeleyen, kış hastalıklarının demirbaşı adeta C vitamini bankası olan limon, tıpkı havuç gibi vücutta antioksidan etkisi gösteriyor. Sivilcelerden kurtulmanın, sivilce oluşumu önlemenin yolu da onun en çok bulunduğu yiyeceklerden olan limondan geçiyor. 

Limonun cilde diğer faydalarını öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz:

Limonun cilde faydaları nelerdir? Limon cilde nasıl uygulanır? Limon kabuğunun cilde faydalarıİLİŞKİLİ HABERLimonun cilde faydaları nelerdir? Limon cilde nasıl uygulanır? Limon kabuğunun cilde faydaları

  • YOĞURT

YOĞURT

YOĞURT

Diyet yapanların bolca tüketmesi gereken yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür.

Günün her saatinde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz yoğurt, sivilcelerin baş düşmanlarından sayılıyor, içindeki laktobasil adı verilen canlılar, cildin doğal halini korumada önemli derecede etki ediyor.

Cildinizi değişikliklere kapatan ve doğal halini korumaya çalışan bu canlılar sayesinde de sivilceler kesinlikle oluşmuyor.

  • SARIMSAK

Sarımsak

Sarımsak

Kalp ve damar sağlığı konusunda günde mutlaka 1 tane tüketilmesinin uzmanlar tarafından önerildiği sarımsağın faydaları adeta say say bitmiyor.

Her türlü hastalığın çaresi olarak bilinen sarımsak sivilcelerin düşmanı olduğunu biliyor muydunuz? 

Sarımsak, antibakteriyel özellikler gösteren, tam anlamıyla doğal bir antibiyotik. Bu iki yeteneği sayesinde de sivilce oluşumuna neden olan dış etkenleri bizden uzak tutuyor.

Dünya markalarından 2022 ilkbahar yaz koleksiyonu!

İLİŞKİLİ HABER

Dünya markalarından 2022 ilkbahar yaz koleksiyonu!
Vücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Vücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 14

Esengül 2 yıl önce

Arkadaşlar sarımsagı ortadan ikiye bölün ve sivilce olan yerlere sürün biraz yanıcak ama iyi geliyor ben denedim sizde deneyin

Esengül 2 yıl önce

Arkadaşlar sarımsagı ortadan ikiye bölün ve sivilce olan yerlere sürün biraz yanıcak ama iyi geliyor ben denedim sizde deneyin

Berfin 2 yıl önce

Ben bunları tüketiyorum ama geçmiyor daha çok çıkıyor ve bunları tüketici miyiz ? Yoksa sivilcenin oluştuğu bölgeye mi süreceğiz ? Hiç anlamadım. Sivilceye özel bir krem bile geçirmiyor. Artık doğru düzgün bir yöntem bulun ! ! !

Toplam 1 beğeni

Kerim 2 yıl önce

Dostum sorunun ne durumda

Toplam 0 Beğeni

Buse 3 yıl önce

Denedim iyi geldi

Toplam 2 beğeni

Berfin 2 yıl önce

Benim iyi gelmedi

Toplam 0 Beğeni

Leyla 3 yıl önce

Sıvılce 1saatte yok olmaz ayrıca ben bunların hepsınıde denedım hala eksılen bır sey gormedım

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun