Pirinç suyu saç uzatır mı? Saçlarınızı pirinç suyu ile yıkarsanız...

Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse televizyonlarda karşılaştığımız pirinç suyu yöntemi hem vücuda hem cilde hem de saçlara birçok faydası bulunuyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre pirinç suyu kesinlikle dökülmemeli, özellikle saç uzatanların mutlaka denemesi gereken bir alternatif tıp yöntemidir. Peki pirinç suyunun saça faydası nedir?

Ana yemeklerin yanında mutlaka her evde yapılan ve Türk mutfaklarının vazgeçilmezi pirinç pilavı yapılırken pirinçlerin suyun içerisinde bekletilmesi hem pilavın tane tane olmasını hem de daha uzun görünmesini sağlıyor. Bu yöntem çok eski yıllardan beri annelerimizin mutfakta kullandığı bir tür püf noktadır. Yaklaşık 10 dakika suyun içerisinde bekletilen pirinçler beyaz suyunu kısa sürede bırakır. Bu beyaz suyu herkes döküyor. Ancak kesinlikle dökülmemesi gerektiği açıklandı. Yapılan bir araştırmaya göre beyaz pirinç suyu cilt bakımından sağlığa, kolestrolü düşürmeden zayıflamaya kadar binbir çeşit hastalıkta olumlu etkiler sağlıyor. Bu olumlu etkiler arasında saçları uzatması da yer alıyor. Uzak Doğu kadınlarının güzellik sırlarından biri olan bu yöntemi merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık. Saçlarını uzatmak, parlak göstermek isteyenlerin demesi gereken bu yöntemin detayları haberimizin içeriğinde.

Koreli kadınların cilt bakım sırları neler? Koreli kadınların güzellik sırlarıİLİŞKİLİ HABERKoreli kadınların cilt bakım sırları neler? Koreli kadınların güzellik sırları

Asya, Çin, Japonya gibi ülkelerde yaşayan kadınların yılardır saçlarını pirinç suyu ile yıkıyor. Bu yöntem artık dünya genelinde popüler bir hale geldi. Pirinç suyu saçların uzamasına yardımcı olurken aynı zamanda ipeksi ve yumuşak bir kıvama gelmesini sağlıyor.

PEKİ PİRİNÇ SUYUNUN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olan pirinç suyu, içerisinde bulunan aminoasitler sayesinde yeniden saçın oluşmasına ve daha hızlı büyümesini sağlar. Ayrıca B,C ve E vitaminleri bakımından oldukça fazladır. Saçlarınızın yumuşak olmasını ve uzamasını istiyorsanız banyodan sonra pirinç suyuyla yıkayabilirsiniz. Bu işlemi haftada en az 2 defa uygulamalısınız.

Pirinç suyu nasıl hazırlanır

Pirinç suyu nasıl hazırlanır

Pirinç suyu saç köklerini güçlendiren, saçların hacimli ve gürleşmesini sağlayan aynı zamanda parlak ve pürüzsüz yapıyor. Antioksidan, mineraller bakımından zengin olan pirinç suyu, yıpranmış saçları onarıyor. Güvenli ve doğal olan pirinç suyu hiçbir yan etkisi göstermediği için saçlarınızın sağlıklı ve parlak görünmesine olanak sağlar.

Saçın esnek olmasını aynı zamanda koparak dökülmeleri önleyen bu yöntemi saç kırıklarınızı onarmak için de kullanabilirsiniz. Saç kırıklarının onarılması için kesinlikle proteine ihtiyacı vardır. Pirinç suyunun içerisinde de bol miktarda protein bulunur. Kırık saç uçlarınızı pirinç suyunun içerisine batırın ve 15-20 dakika masaj yapın. Sonrasında yıkayabilirsiniz.

PİRİNÇ SUYU SAÇ İÇİN NASIL KULLANILIR?

  • - Öncelikle saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın. Ardından su ile tamamen durulayın. Pirinç suyu saçlarınıza tamamına dökün. Saça ve kafa derisine ellerinizle güzelce masaj yapın. 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Pirinç suyunun cilde faydaları

Pirinç suyunun cilde faydaları

PİRİNÇ SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Pirinç suyunu saçınıza uygulamak istiyorsanız iki farklı yöntemi deneyebilirsiniz. Bu yöntemler şu şekildedir;

  • 1.YÖNTEM

Yarım bardak pişmemiş pirinci alın ve tamamen yıkayın. Daha sonra pirinci 2 bardak su ile dolu kabın içerisine koyun. 30 dakika kadar bekletin. Süzerek suyu kullanabilirsiniz.

  • 2.YÖNTEM

Bir bardak pirinci su ile güzelce yıkayın. Ardından 3 bardak su ile dolu kapağı kapalı tencerenin içerisinde pişirin. Pirinç piştikten sonra suyu süzün. Ilık hale gelen suyu hava geçirmeyen bir kabın içerisinde 7 gün boyunca bekletin. Bu pirinç suyundan 1-2 kaşık kadarını 1 bardak suyla karıştırın. Hafif süt renginde olana kadar karıştırıp, kullanabilirsiniz.

Yağ yakan maydanoz karışımı nasıl yapılır? Kaynamış maydanoz suyunun faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Yağ yakan maydanoz karışımı nasıl yapılır? Kaynamış maydanoz suyunun faydaları
Çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besinler

İLİŞKİLİ HABER

Çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besinler
2022 İlkbahar Yaz koleksiyonunda hangi renkler var? 2022 İlkbahar Yaz koleksiyonu...

İLİŞKİLİ HABER

2022 İlkbahar Yaz koleksiyonunda hangi renkler var? 2022 İlkbahar Yaz koleksiyonu...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 50

YAĞMUR DERDİYOK 1 yıl önce

Bunu denedim küçük ama geniş ağızlı bi fırçayla sürüyorum 1 gün bekledikten sonra yıkıyorum saçım şuanda uzun sürekli 5 gün boyunca uygularsanız daha iyi oluyor bu site çok iyi tavsiye ederim

mervee 1 yıl önce

pirinç suyuda saçı uzatıyor ama çok hızlı uzatmıyor açıkcası uzun vadede daha çok liquid keratinin hızlı uzatan dip bakım yağını almıştım arkadaşımın tavsiyesiyle saçlarımı çok hızlı uzattı

sbb 2 yıl önce

arkadaslar ben uzaması için değil de özelliklr saçı yumuşatması için uygulamak istiyorum. Saçlarım biraz da olsa ipeksi gibi yapar mı

Toplam 1 beğeni

İpek 2 yıl önce

Ben birinci yöntemi denedim. Saçlarım yumuşacık oldu fakt ne yazık ki saçlarım uzamadı ikinci yòntemi deneyeceğim bakalım olacak mı içine biraz da hint yağı koyacağım bakalım ne olacak? Hayırlısı (yine yazı yazacağım

Toplam 3 beğeni

Ela 2 yıl önce

Hala uzamadı mı

Toplam 0 Beğeni

Elife ırmak 2 yıl önce

Benim kuzenim denedi saçi omzuna geliyordu ama simdi bacagina geliuor ama o 4 5 aydir yapiyo

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun