İsotrexin Jel krem nedir? İsotrexin Jel ne işe yarar? İsotrexin Jel nasıl kullanılır?

Eczanelerde satılan tüm kremler bu ara özellikle sosyal medya da dillerden dile dolaşıyor. Adını sıkça görebileceğiniz İsotrexin Jel de cilde iyi gelen kremler arasında. Peki İsotrexin Jel nasıl kullanılır? İsotrexin Jel ne işe yarar? İsotrexin Jel fiyatı nedir? Öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Etken maddesi Eritromisin, İsotretinoin olan İsotrexin Jel, vücutta iltihap oluşumuna sebep olan kimyasalların etkilerini azaltıyor. Kullanıldıktan sonra kısa bir süre sonra etkisini gösteren İsotrexin Jel, akterilerin cilt üzerinde yayılmasını da engelliyor. Hafif ve orta şiddetli sivilce (Akne) tedavisinde uzman doktorların önerdiği İsotrexin Jel, ciltte görülen iltihaplı veya iltihapsız bozuklukların  tedavisinde oldukça etkilidir. İçerisinde yer alan maddeler sayesinde Komedon, püstül, ve papüllerle; yani cilt altındaki yağ ile kir tabakasının birleşmesinden oluşan siyah noktalar, içi irinle dolu kabarcık, deride küçük, kenarları iyice belli kabartılar gibi sorunları gideriyor. Eğer etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa kesinlikle kullanmayınız. Eğer, gül hastalığınız veya akut egzama yada ağız çevresinde cilt iltihabı durumlarından herhangi biri varsa; kullanmanız önerilmez. 

Uzmanlar 12 yaşının altında çocukların kullanmaması konusunda uyarıyor. Bu kremi uzman doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmamanız gerekir. Eğer doktorunuz reçete ettiyse,  daha çok kullanımı tedaviden iyi sonuç alınmasını sağlamaz. Yan etki hatta ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. İlacın tam olarak etkisini göstermesi 6 ile 8 haftayı bulabilir.

İSOTREXİN JEL KREM NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Bunun dışında kullanacaksanız, bölgeyi su ile temizleyip kurutun. Daha sonra jeli ince bir film tabakası halinde ilgili bölgeye sürün. Günde bir veya iki kez uygulamanız yeterli olacaktır. Uygulamadan sonra ellerinizi yıkayın. 

İSOTREXİN JEL KREM FİYATI

Reçete ile ya da reçetesiz alınabilen İsotrexin 30 gram jel fiyatı 25.03 TL'dir. 

Hamileler ciğer yiyebilir mi? Hamilelikte sakatat tüketimi nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Hamileler ciğer yiyebilir mi? Hamilelikte sakatat tüketimi nasıl olmalı?
Pudrada kanser yapıcı asbest tehlikesi devam ediyor! Asbest nedir ve Asbest zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Pudrada kanser yapıcı asbest tehlikesi devam ediyor! Asbest nedir ve Asbest zararları nelerdir?
2021 İlkbahar/yaz Milano moda haftası sokak stili| 2021’de moda dünyasını neler bekliyor?

İLİŞKİLİ HABER

2021 İlkbahar/yaz Milano moda haftası sokak stili| 2021’de moda dünyasını neler bekliyor?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Nihal geyik 5 ay önce

İsotrexin jel lekeleri gideriyormu

Melike 3 yıl önce

Şu an piyasada satışı var mı acaba? Eskiden kullanıyordum ve çok memnun kaldığım bir jeldi fakat son bir senedir eczanelerde bulamıyorum. Piyasadan kalktı denildi. Tekrar satışı başladı mı acaba?

Toplam 2 beğeni