Hamileliğin ilk üç ayında sakın tedavi olmayın!

Ağız ve diş sağlığı rahatsızlığı olan kadınların hamilelikteki ilk üç ayda kesinlikle tedavi olmaması gerekir.

Ağız ve diş sağlığının genel olarak sağlığa etkisi çok önemlidir. Bu nedenle hem hamile kadının, hem de bebeğin sağlığını korumak için, hamilelik öncesi diş bakımının doğru bir şekilde yaptırılması büyük önem taşır. Peki hamilelik öncesi ağız ve diş sağlığı için neler yapılmalı?

DİŞ KONTROLLERİNE HAMİLELİK ÖNCESİNDE BAŞLANMALI

Hamilelik esnasında hormonların artmasına bağlı olarak diş eti iltihaplarında da artma görüldüğünden dolayı pek çok anne adayı bu durumdan şikayetçidir. Hamilelik öncesi tedavi edilmeyen ciddi diş eti problemleri, ilerleyen dönemlerde erken doğuma veya düşüğe bile neden olabilir. 

Bu nedenle hamilelik öncesinde diş bakımı yaptırmak oldukça önemlidir. Hamile kalındığında ise anne adayları üç ayda bir mutlaka sağlık durumunu kontrol ettirmeli. 

Hamileliğin ilk üç ayı bebeğin organlarının geliştiği evreler olması nedeniyle bu dönemde tedaviden mümkün olduğunca uzak durulmalı. İkinci üç ayda, diş tedavilerine başlanılabilir. Son üç aya gelince ise doğum yaklaştığı için acil olmayan tedaviler doğum sonrasına ertelenebilir.

Hamilelikte diş sağlığını korumak için 10 tavsiye

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte diş sağlığını korumak için 10 tavsiye
Hamilelik döneminde diş çektirilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelik döneminde diş çektirilir mi?

BİR YORUM YAPIN 0