Gebelik nasıl anlaşılır? Limon ve karbonatla gebelik testi nasıl yapılır?

Eski dönemlerde tecrübe edilmiş deneyimlerle uygulanan bazı hamilelik testi ile hamile kalıp kalmadığınızı öğrenebilirsiniz! Kesin sonucu her ne kadar doktorunuzdan öğrenecek olsanız da evinizde zararsız doğal bir şekilde uygulayabileceğiniz bazı testlerle merakınızı giderebilirsiniz. İşte hamileliği tespit etmek için evde uygulanan ve oldukça yaygın yapılan limon ve karbonat ile gebelik testi...

Hamilelik müjdesini bekleyen kadınların evde uyguladıkları bazı denenmiş yöntemler, çiftlerin çocuk sahibi olup olmayacağı konusunda önemli ipuçları verebiliyor. Teknoloji günümüz kadar gelişmemiş iken uygulanan bazı doğal yöntemlerle sağlık alanında müdahaleler edilebiliyor ve bununla ilişkili olarak da yeni yöntemler keşfedilebiliyordu. Deneme yanılma tekniği ile ortaya çıkabilen diş macunu, toz şeker gibi eski usul hamilelik yöntemlerinden en popüler olanı ise; limon ve karbonat testi!

Evet, yanlış duymadınız, ancak yine de kesin bir sonuç almak için muhakkak idrar (kan) testi ile durumu netleştirmeniz lazım.

Eczaneden alınan hamilelik testi nasıl yapılır? Evde hamilelik testi yapılışıİLİŞKİLİ HABEREczaneden alınan hamilelik testi nasıl yapılır? Evde hamilelik testi yapılışı

HAMİLELİK İÇİN LİMON VE KARBONAT TESTİ NASIL YAPILIR?

limonla hamilelik testi nasıl yapılır?

limonla hamilelik testi nasıl yapılır?

LİMONLA YAPILAN HAMİLELİK TESTİ DOĞRU ÇIKAR MI? EVDE KOCAKARI YÖNTEMİYLE LİMONLA HAMİLELİK TESTİ

Şeffaf ve plastik bir bardağın içine idrar yapıp, küçücük bir limonu ikiye ayırın. Bir kısmını yaptığınız idrarın üzerine sıkın. Tortular ya da minik granüller idrarın dibine çöküyorsa müjde! Hamilesiniz...  Hamilelik şüphesinin ilk duyulacağı bulgulardan olan adet dönemi gecikmesi bazı kimseleri ev usulü hamilelik testi yapmaya sevk edebiliyor. Kocakarı yöntemiyle evde yapılan eski usul hamilelik testlerinden olan limonla ve karbonatla hamilelik testinde limon suyunun içindeki asidin hacimsel dengesini kurmaya yarar. Normal idrarın içindeki asit hacim seviyesi, limon suyundaki aside göre fazladır. Ancak hamile kalan bir kadının idrarındaki asit normal insan idrarındakinden daha az asitli olacağı için bu devrede limonla hamilelik testi araya girmektedir.

Limon suyu dibe çökmeyip de idrarda dağılma yapmışsa sonuç olumsuzdur. Sadece limonla hamilelik testinde değil evde uygulanan tüm hamilelik testlerinde ne zaman uygulanıldığı önemlidir. Hamilelik planlayan kadınların en az 1 hafta adet gecikmesini beklemesi gerekir.

Hamile kalmak için çörek otu bal ve tarçın macunu tarifi! Hamilelikte çörek otu kullanımıİLİŞKİLİ HABERHamile kalmak için çörek otu bal ve tarçın macunu tarifi! Hamilelikte çörek otu kullanımı

KARBONATLA HAMİLELİK TESTİ

Plastik ve şeffaf bardağın içine idrarı yapın. 1 çay kaşığı miktarında karbonatı idrara dökün. Karbonat idrarın üzerinde köpük köpük oluyorsa hamilesiniz demektir.

Meryem Ana otu hamilelikte nasıl kullanılır? Meryem Ana Otunun şaşırtıcı faydalarıİLİŞKİLİ HABERMeryem Ana otu hamilelikte nasıl kullanılır? Meryem Ana Otunun şaşırtıcı faydaları

EVDE YAPILAN HAMİLELİK TESTLERİ GÜVENİLİR Mİ?

Doktor kontrolünü bekleyemeyen kadınlar evde doğal hamilelik testlerini denemek isteyebilir. Temizliğine önem verildiği takdirde kimi kimyasal maddelerin vücuda değmesi sonucunda problem görülmez iken hamilelik testlerinin doğru çıkacağına dair kesin bilgide yoktur. Bazı uzmanlara göre evde yapılan testlerin doğruluk oranı yüzde 60-70 civarındadır. 

BİR YORUM YAPIN 990

Cano 7 ay önce

Ben tuplerimi baglattim 7yasinda oğlum 10gunluk gecikme bir hamilelik olabilirmi bu arada 45yasindayim

Toplam 1 beğeni

Meleksimanur 11 ay önce

Merhaba benim bir oğlum var 7 Aylk adedtimin üzerinden 17 gün geçti test yaptım negatif

Toplam 1 beğeni

Meleksima 11 ay önce

Çok iyi

Toplam 1 beğeni

Meleksimam 11 ay önce

Benim 7 aylık bir bebeğim var adetimin üzerinden 17 gün geçti test yaptım evde negatif size olabilirmi

Toplam 1 beğeni

Gözde 1 yıl önce

Geçen sene bende karbonatla denemiştim eczaneden test almadan önce ve doğru çıkmıştı

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun