Hamilelikte ev işi yapılmalı mı?

Hamilelik döneminde anne adayları evde temizlik yaparken bazı kurallara dikkat etmelidir. İşte anne adayın ve bebeğin zarar görmemesi için dikkat edilmesi gereken temizlik kuralları...

Hamilelik döneminde anne adaylarının ev işi yaparken dikkat etmeleri gereken bazı önemli hususlar vardır. Bu hususlardan bir tanesi de anne adayının ne çok hareketli olması ne de çok durağan bir gün geçirmesidir.

Anne adayları gün içerisinde düzenli olarak orta tempolu bir hareketlilikte olmalı, eklemlerini harekete geçirmek için bazı esneme egzersizlerini yapmalılardır. Bu esnada ise yapılabilecek en güzel hareketler ev işleridir. Anne adayının eğilip kalkması, yürümesi ve bazı basit aktiviteleri yerine getirmesi anne adayına olduğu kadar bebeğe de fayda sağlayacaktır.

Uzmanlar anne adaylarının ilk üç ay ve son üç ay dönemlerinde hiç olmadığı kadar dikkatli olmalarını, ağır yüklü fiziksel hareketler yapmamalarını, fevri davranışlarda bulunmamalarını tavsiye ediyorlar. Çünkü hamileliğin ilk trimesterında düşük riski, üçüncü trimesterında da erken doğum riski daha fazladır. 

Ayrıca anne adayları ede iş yaparken kimyasal temizlik ürünlerinden uzak durmalı, maske ile dolaşmalı ve ellerine eldiven geçirmelidir. Böylelikle hamileliğinizi riske atmamış olursunuz.

Miranda Kerr’in hamilelik bakım sırları

İLİŞKİLİ HABER

Miranda Kerr’in hamilelik bakım sırları
Hamileyken emzirilebilir mi? Riskleri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Hamileyken emzirilebilir mi? Riskleri neler?
Meyve lekesi nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Meyve lekesi nasıl çıkar?

BİR YORUM YAPIN 0