Tüp bebekte başarı arttıran beslenme ve dualar! Hamilelik için tüp bebek tedavisi Saraçoğlu kür

Tüp bebek tedavisi görmek isteyen çiftlerde kullanılan ilaçların kilo yapıp yapmadığını ve tüp bebek tedavisi sürecinde kilo alımıyla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri tüm detaylarıyla sizler için araştırdık. Tüp bebek tedavisinde beslenmenin önemi nedir? Tüp bebek tedavisinde başarı şansı nasıl arttırılır? İşte tüp bebek tedavisi uygulamak isteyen çiftlerin beslenmesi ile ilgili bilmesi gerekenler...

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerin son çare olarak denedikleri bir yöntem olan tüp bebek tedavisinde, olumlu sonuç elde edebilmek için bazı kriterlere dikkat etmek gerekiyor. İleri yaş faktörü, kısırlık, sperm sayısındaki azlık ve kalitesizlik, enfeksiyon, tıkanıklık ve obezite gibi faktörlerin olumsuz anlamda etkili olduğu tüp bebek tedavisi uygulamasında hayal kırıklığına uğramamak için aşırı derecede kilolu olmamak süreci kolaylaştıran en önemli hususların başında gelir. Aşırı kiloya sahip iken takviye amaçlı vücuda alınan ekstradan hormon ilaçları, yumurta üretiminin uyarılmasında güçlük gösterebilir. Dolayısıyla tıpkı normal yaşantı içerisinde olduğu gibi sorunsuz bir hamilelik için tüp bebek tedavisi içinde sağlıklı ve kaliteli beslenmeye dikkat edilmelidir. Başarılı tüp bebek tedavisi sürecinde vücut kitle endeksine uygun kiloda olmak, dengeli beslenmek, günlük en fazla 3 fincandan çok çay ya da kahve içmemek gibi basit önlemler hamilelik şansını olumlu yönde etkiliyor. Tüp bebek tedavisinde beslenme için dikkat edilmesi gereken önemli tavsiyeler...

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BESLENMENİN ÖNEMİ! TÜP BEBEKTE BEBEĞİN TUTMASI İÇİN NASIL BESLENİLMELİ?

Tüp bebek tedavisinde beslenme

Tüp bebek tedavisinde beslenme

TIKLA OKU: TÜP BEBEK TEDAVİSİNİN SIRA SIRA AŞAMALARI!

Bu durum göz önünde bulundurulduğunda diyet yapmaya karar veren anne adayları büyük bir yanlış yapabilmektedir. Tedavi öncesinde kalori sınırlaması yapılmayan diyetleri uygulamamak ve aç kalmamaya özen göstermek gerekir. Bunun yerine her gün 3 öğün ve iki sağlıklı atıştırmalık yapılabilir.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE SARAÇOĞLU'NDAN KÜR TARİFİ!

(KEÇİBOYNUZU KÜRÜ) ERKEKLER İÇİN:

Yarım litre kadar kaynamış klorsuz suya 6-7 tane keçiboynuzunu minik minik kırarak atın. Üstü kapalı 3 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra kaşıkla keçiboynuzunu çıkarıp soğumasını bekleyin. Yarısını sabah aç iken yarısını da uyumadan önce taze olarak tüketin. 1 haftada her gün ilk haftadan sonraki 3 ayda akşamları 1 bardak kadar tüketin. İlerleyen aylarda bazen uygulayın.

(HAVUÇ VE İNCİR KÜRÜ) KADINLAR İÇİN:

MALZEMELER

- 2 tane büyük boy havuç

- 20 tane kuru incir

- Yarım litre klorsuz su

HAZIRLANIŞI

Öncelikle klorsuz suyu tencerede kaynatarak 4-5 cm uzunluğunda bıraktığınız havuçları içine atın. Kapağı kapalı şekilde 20 dakika kaynattıktan sonra ayrı kapta kaynayan yarım litre suya bıçakla üzerine çizik atılmış 20 kuru inciri atın. Üzeri kapalı şekilde 15 dakika daha kaynatın.

Karışımdan kalan haşlama sularını çok fazla soğutmadan karıştırın. Her sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tüketmek kaydıyla 20 gün uygulayın.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BEBEK ŞANSI NASIL ARTTIRILIR?

Tüp bebek tedavisi

Tüp bebek tedavisi

Normal şartlar altında bebeği olmayan kimselerin son çare olarak denedikleri Tüp bebek tedavisi uygulamasında olumlu sonuçlar elde etmek için önemli birkaç noktaya dikkat ve özen göstermek gerekir. İşte uzmanlardan çocuk sahibi olma tüyoları...

- STRESTEN UZAK DURULMALI

Her şeyden önce tedaviye başlayacak olan kişinin kendisini psikolojik olarak iyi hissetmesi gerekir. Stres faktörünü ortadan kaldırmak için çeşitli etkinliklerde bulunmak, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve kısa süreli de olsa yürüyüşler yapmak tüp bebek tedavisi sürecini hızlandırır.

- NORMAL HAMİLELİK SÜRECİ OLDUĞUNUN FARKINA VARILMALI

Çiftlerin çocuk sahibi olabilmeleri için tercih ettiği bu yönteminin doğal bir hamilelik süreci olduğunu kabullenmek gerekir. Çünkü tüp bebek tedavi yöntemi ile diğer yollarla hamile kalan kadınların çocuklarınkiyle aralarında herhangi bir fark olmaz.

- DİYETİSYEN DESTEĞİ ALINMALI

Uzman bir diyetisyen ile bir araya gelinip ayrıntılı bir şekilde beslenme listesi hazırlanabilir. Fast food ve abur cubur yerine daha taze ve doğal besinler tüketilmelidir.

- DOĞRU EGZERSİZLERİN ÖNEMİ

Bu süreçte, kortizol seviyelerinin düşmesini sağlayacak orta dereceli egzersizler uygulanabilir. Yoğunluğu fazla olan egzersizler stres yaptırabilir ve bu da tüp bebek tedavisinden önce önerilmez. Doktorunuz tedavi öncesinde kilo vermenizi önermişse bunu aç kalarak değil, sağlıklı besinlerden oluşan bir listeyi uygulamakla başarmalısınız.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BAŞARISIZ OLUNURSA NE YAPILMALI?

Tüp bebek tedavisi ilaçları

Tüp bebek tedavisi ilaçları

TIKLA OKU: ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN EN ETKİLİ DUA VE SURELER

Anne ve baba olabilmek için tüp bebek yöntemini deneyen çiftler,istedikleri sonucu alamadıklarında pes edip tedaviyi tamamen bırakabiliyor. Fakat tedavinin olumsuz sonuçlarında, buna neden olan faktörlerin tespit edilmesi ile ileri tetkik ve modern uygulamalar aracılığıyla çocuk sahibi olunabiliyor.

Yumurta verimini arttırıcı çalışmalar iyi geliyor

Hamileliğin başarısız olmasında en sık karşılaşılan problem, nedensiz bir şekilde embriyonun gelişmeme durumudur. Buna yönelik ilaç değiştirme veya destek tedaviler ile yumurta verimini arttırmaya yönelik çalışmalar daha iyi embriyonun oluşmasını sağlar.

Gelişen teknoloji ile yüksek deneyim her soruna çözüm sunuyor

Rahimde sıkıntısı olan kişilerin tüp bebek olumsuzluklarında birçok farklı yönteme başvurulabilmektedir. Bu yöntemler, rahim zarına biyopsi yapma ve rahim zarını uyarıcı moleküller ile yıkayarak tutunmayı arttırmak olabilir.

Embriyo ile ilgili etkenler düşünüldüğünde ise 5. gün embriyo transferi, embriyo kültürü ve embriyonun kalın yerlerinin inceltilmesi yapılabilir.

BU TAVSİYELERE DİKKAT!

Bu dönemin çok doğal olduğunu, sabırlı ve dikkatli olmak gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Doktor seçerken gerekli araştırmayı yaptığınızdan emin olun.

Tedavinin başarısız sonuçlanmasın en büyük etkenlerinden biri de stres olduğu için her zaman olumlu olun.

Sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat ederek, fiziksel aktiviteye ve verimli uykuya önem verin.

TÜP BEBEĞİN TUTMASI İÇİN DUA! HAMİLELİK İÇİN MERYEM SURESİ

TÜP BEBEK UYGULAMASINDA YAŞIN ÖNEMİ! ARAŞTIRMALARDA KANITLANDI...

Tüp bebek tedavisi

Tüp bebek tedavisi

ABD’de yapılan detaylı bir araştırma sonucunda elde edilen bilgilere göre uzmanlar, tüp bebek tedavisi uygulanan 19 bin çifti ele aldı. Araştırma, 30 yaşından küçük kadınların, partnerlerinin yaşı büyüdükçe ebeveyn olma ihtimalinin düştüğünü gösterdi. 35 -40 yaş aralığındaki kadınların, partnerlerinin kendilerinden küçük olmasının hamilelik şansını olumlu etkilediği anlaşıldı.

Uzmanlar, erkeklerin olgun yaşlarda çocuk sahibi olmanın genetik bozukluklara da neden olabileceğini belirtti.

TÜP BAĞLATAN KADIN ANNE OLABİLİR Mİ?

Tüp bağlatma işlemini 35 yaşını dolduran ve artık çocuk sahibi olmak istemeyen kadınların başvurduğu bir çeşit korunma yöntemidir. Ayrıca çeşitli sağlık problemleri olan ve hamilelik durumunun risk doğuracağı kadınlarda da bu yöntem tavsiye edilebilir.

Kadınlar bu yöntemi uygulamadan önce, işlem sonrası hamile kalmanın zor olduğunu göz önünde bulundurarak karar vermeli.

DIŞ GEBELİK İHTİMALİ ARTAR

Tüp bağlatma işleminden sonra yenide anne olabilme ihtimali yaklaşık yüzde 50 ile yüzde 70’dir. Bu uygulamanın ardından dış gebeliğin görülme ihtimali normal popülasyona göre artar.

Taflan(Karayemiş) nedir? Taflanın faydaları nelerdir? Karadeniz'in şifa deposu karayemiş...

İLİŞKİLİ HABER

Taflan(Karayemiş) nedir? Taflanın faydaları nelerdir? Karadeniz'in şifa deposu karayemiş...
Ünlü isimlerin dudak uçuklatan milyonluk yazlıkları

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü isimlerin dudak uçuklatan milyonluk yazlıkları
Esenköy'e nasıl gidilir? Esenköy'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Esenköy'e nasıl gidilir? Esenköy'de gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0