Tavuk eti nasıl saklanır?

Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardan bir tanesi olduğu gibi aynı zamanda hem pişirirken hem de saklarken dikka etmeniz gereken bir gıdadır. Tavuk etinin nasıl saklanması gerektiğini ve püf noktaları sizlere aktarıyoruz.

Tavuk eti denilince akla gelen ilk düşünce hormonlu veya taze olup olmadığıdır. Hormon kullanımı ucuz olmadığı gibi tavuk üretimi bütçesini de artıran ölçülü olmayan bir durumdur. Günümüzde tavuğa göre bir hormon üreten herhangi bir şirket olmadığı ifade edilmektedir. Peki, tavuk eti nasıl saklanmalı ve nasıl muhafaza edilmelidir? Tavuk etini saklamanın püf noktalarına değindiğimiz sayfamızın içeriğine göz atınız.

Tavuk eti nasıl saklanır

Tavuk eti nasıl saklanır

TAVUK ETİ NASIL SAKLANIR?

- Tavuk etini aldıktan sonra en fazla 1 günden fazla buzdolabında bekletilmemeli ve tüketmemelisiniz.

Tavuk eti saklama yöntemleri

Tavuk eti saklama yöntemleri

- Tavuk etini belli bir zaman sonra tüketecekseniz eğer plastik folyo veya benzeri bir şeyle sarınız ve derin dondurucuda saklayınız. ( 3 ay kadar orada kalabilir)

tavuk eti saklama yöntemleri

tavuk eti saklama yöntemleri

- Tavuk etini keserken tahta kesme tahtası kullanılmaması önerilir. Plastik tahta üzerinde kesmeye özen gösteriniz.

Tavuk eti saklama

Tavuk eti saklama

- Tavuk etini sote yapmak için ufak parçalara ayırmak isterseniz, tahta yapılı kesme tahtanın üzerinde yapmayınız. Aksi halde tahtanın üzerindeki mikroorganizmalar ete bulaşabilir. Tahta yerine plastik tahta kullanımına dikkat ediniz.

Amasra'ya nasıl gidilir? Ne yapılır? Amasra'da gezilecek yerler...

İLİŞKİLİ HABER

Amasra'ya nasıl gidilir? Ne yapılır? Amasra'da gezilecek yerler...

BİR YORUM YAPIN 0