Aile bütçesine nasıl katkı sağlarım? Aile bütçesine katkı sağlamanın yolları

Ev ekonomisi uygulayarak evinize katkı sağladığınız kadar Ramazan ayında aile bütçeniz için değerlendirebileceğiniz bir yöntem olacaktır. Sizlere ev ekonomisi ile alakalı pratik çözüm önerileri sunuyoruz. Aile bütçesine katkı nasıl sağlanır? Ev ekonomisi için neler yapılmalıdır. İşte, aile dostu bütçe önerileri...

Ev işinde veya gündelik hayatta kullandığınız malzemeleri farklı amaçlar için kullanarak ev ekonomisine katkıda sağlayabilirsiniz. Basit malzemeleri nasıl kullanacağınızı bilirseniz ev ekonomisine katkı sağlamış olabilirsiniz. Dezavantajı avantaja çevireceğiniz ev ekonomisi önerilerini sizler için paylaşıyoruz. İşte, ev ekonomisine katkı sağlatacak öneriler...

Ev ekonomisi önerileri

Ev ekonomisi önerileri

EV EKONOMİSİNE KATKI NASIL SAĞLANIR?

- Akşam olduğunda perdeleri iyice çekiniz. Çünkü hem pencere hem de perde arasında kalan hava boşluğu doğal bir yalıtım meydana getirir.

- Termosları veya evde atmakta olduğunuz pet şişeleri su ile doldurunuz. İhtiyaç hissettiğiniz zamanlarda bunlardan su tedarik ediniz.

- Bitmek üzere olan sabunu atmayınız. Yeni sabunun üzerini hafif su ile ıslattıktan sonra bitmek üzere olan sabunu üzerine yapıştırana kadar bastırınız.

- Mum veya sabunları kullanmaya başlamadan önce buzlukta bekletirseniz daha uzun ömürlü olmalarını sağlamış olabilirsiniz.

- Pahalı cila almak yerine bir kova sıcak suyun içerisine parafin ekleyerek arabaların veya metal eşyaların parlak görünüme ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

- Ahşap cilası hazırlamak için ise, birkaç mumu eritiniz ve bir miktar gaz yağı ile bir miktar zerdeçal ekleyiniz. Karışımı boş bir teneke içerisine koyup kullanmaya hazır şekilde saklayınız.

- Kışlıkları kaldırmadan önce, eskimiş yün kazakların kollarını kesiniz. Tozluk, eldiven veya patik yapmak için bir sonraki kışa hazır ediniz.

BİR YORUM YAPIN 1

tasarruf 4 yıl önce

en büyük tasarruf kanaattir.benim için en büyük örnek ANAmdır. 1934 doğumlu olarak komunizm Bulgaristana geldiğinde 10 yaşındaymış.yani komunizmin doğumunu da mezare girdiği gini de görmüş kıtlığı görmüş.sadece ekmek ver tuz yok mu ? demez.1941 den 2016 kadar tüm oruçlarını turtmuş bir gün dahi terk etmeden bir tanecik anam

Toplam 4 beğeni