Çöp kovasında su birikmesine pratik çözüm

Kadınlar için evin en hijyenik bölümü şüphesiz mutfaklardır. Mutfağın kötü kokutan nedenlerden biri de yırtılan poşetler yüzünden çöp kutularına sızan çöplük suları olmaktadır. Bu gibi durumlarda yapılması gereken basit yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.

Mutfakta kadınların korkulu rüyası olan ve vakit kaybı durumu yaşatan bir durum çöp kutularına sızan çöplük suları olabiliyor. Bu can sıkıcı duruma karşı uygulayabileceğiniz belli başlı çözüm önerilerini sizler için derledik. Çöp kovalarına sızan çöp suları nasıl engellenir? Çöpte su birikmesine kesin çözüm ne olabilir? Merak ettiğiniz yanıtlar için sayfa içeriğine göz atınız...

Çöpte su birikmesine pratik yöntemler!

Çöpte su birikmesine pratik yöntemler!

ÇÖP KOVALARINA SIZAN SUYA ENGEL OLMAK İÇİN,

- Poşetleri takarken yırtık olup olmadığına dikkat ediniz ancak yırtık olmayan bir poşet bile içerisine çöp atıldıktan sonra yırtılabilir. O nedenle sağlamlaştırmak adına kat kat poşet geçiriniz.

- Kovanın içerisine sıvıları emen bezler koymaya özen gösteriniz. Sıvıyı emen bez kokuyu da içinde hapsedebilir. Bezi yıkadıktan sonra tekrar kullanabilirsiniz.

- Kokuyu içerisine hapseden bir diğer formül ise gazete kağıdı olabilir. Poşet geçirmeden gazete veya dergi parçalarını çöp kovasının içine kalın parçalar halinde yerleştiriniz.

Çöp kovasına sızan sulara çözüm

Çöp kovasına sızan sulara çözüm

- Kokuyu içine çeken ve suyu emen taş kullanabilirsiniz. Kristal gibi suyu emen kumları kullanabilirsiniz. Kediniz varsa kedi kumundan da yararlanabilirsiniz. Çöp kovasının içine tabaka haline kumları yaydıktan sonra poşeti geçiriniz.

- Çöp kutunun içerisine yeterli miktarda pamuk yerleştirdikten sonra iç içe geçirilmiş çöp poşetlerini kovaya geçiriniz. Pamuk sıvıyı çekecektir.

Sofrayı genişletmek için ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sofrayı genişletmek için ne yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0