Spor sonrası tüketilmesi gereken besinler

Spor sonrası vücut direncini artırmak için tüketilmesi gereken bazı besinler vardır. Özellikle kemikleri güçlendiren bu önemli besinleri sizler için araştırdık. İşte spor sonrası diyetisyenlerin bile önerdiği kalorileri düşük enerjileri yüksek besinler...

Spor sonrası doğru besinler tüketilmediğinde kaslarda yağ depoları oluşmaya başlar. Uzmanlar özellikle spor sonrası boşalan bu alanlar da enerji depolanması için bazı besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. 

İŞTE SPOR SONRASI TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER VE MİKTARLARI

- Protein tozu tek başına zararlı olabileceğinden tüketilince ek besin takviyesi yapılmalıdır. Örneğin protein tozu ve muz gibi kalorisi düşük, enerjisi yüksek besin tercih edilmesinde fayda var.

- Yumurta da enerji veren önemli besinlerden biridir. Özellikle kemikleri güçlendiren yumurta biber ve domates gibi sebzelerle tüketilmesi enerji vermede daha etkili olur.

- Ceviz, badem ve antep fıstığından oluşan kuruyemişleri spor sonrası bir avuç tüketilmesi kaslardaki boşalan yağ depolarının enerji olarak dolmasına neden olur. Aynı zamanda sindirimi de kolaylaştıran bu kuruyemişler mide ve bağırsaklarda gıda birikmesini engeller.

- Sağlıklı beslenme de en önemli besin balıktır. Haftada bir gün spor sonrası balık yemeği tüketmeye özen gösteriniz. Bu hem beyin sağlığınız hemde beden sağlığınızı olumlu etkileyecektir.

- Spor sonrası ağır bir yemek yemeği tercih etmeyenler meyve tabağı ile de vücudun enerji oranını artırabilir. Ayrıca meyve tabağının yanındaki yoğurt kemik yapısını güçlendirerek diğer güne yapacağınız spor egzersizlerinizde kemiklerinizin ağrımadan hareket etmesini destekler.

Çiriş otunun faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Çiriş otunun faydaları nelerdir?
D vitamini nedir ve hangi besinlerde bulunur?

İLİŞKİLİ HABER

D vitamini nedir ve hangi besinlerde bulunur?
Dekoratif ayna süsleme teknikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Dekoratif ayna süsleme teknikleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0