Tahta kurusu ısırığı hakkında bilinmesi gerekenler

Şiddetli kaşınmaya ve şişmeye neden olan tahta kurusu ısırığı tehlikeli midir? Peki tahta kuruları nerede bulunur ve nasıl ısırır? Sizler için bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte tahta kurusu ısırığı hakkında bilinmesi gerekenler...

Tahrişe ve şiddetli ağrılara neden olan tahta kuruları insan kanı ile beslenen küçük parazitik böceklerdir. Ciddi sağlık sorunlarına neden olmasa da kişinin yaşam kalitesini düşürür. Uyurken insan vücuduna gelen bu böceklerin ısırdıkları yerler iki saat sonra ağrı ve kaşıntı göstermeye başlar. Açıkta kalan cildi ısırmaya meyilli olan bu böcekler en çok kol ve bacaklar daha sonra da yüz, el ve omuzları ısırırlar. Kişinin bağışıklık sistemine göre şiddeti değişen bu böceklerin ısırıkları küçük kırımız lekeler olarak başlayarak ilerler.

İŞTE TAHTA KURUSU ISIRIĞI

- En yaygın belirtisi kaşınmadır

- Kaşınan bölgede yanma ve ağrı hissi

- Kabarık kızarıklıklar

- Cilt bölgesinde su kabarcıkları

- Böceğin ısırdığı bölgelerde kanlanmalar

Nadiren de olsa ısırmalar şiddetli reaksiyonlar ortaya çıkartabilir. Bu reaksiyonlar genellikle bağışıklığı zayıf ve alerjiye yakalanma oranı yüksek kişilerde görülür. 

- Nefes almada zorlanma

- Ateşlenme

- Mide bulantısı ve baş dönmesi 

- Cilt yüzeyinde döküntü

- Uykusuzluk, stres ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterir.

TAHTA KURUSU TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Tahta kurusu ısırığı bağışıklık sistemini etkilemiş kişilerin bir doktora görünmesinde fayda var. Bağışıklık sisteminde alerjiye neden olan bu ısırıkların bir uzman tedavi etmesi gerekir. Ancak ısırılma sadece cilt yüzeyinde ise evde yapacağınız bir kaç doğal yöntemle bu durumdan kurtulabilirsiniz.

ALOE VERA 

Aloe vera içerdiği antimikrop sayesinde böcek ısırığının olduğu bölgedeki tahribatı azaltır. Bir aloe vera dalını ortadan ikiye bölünüz içindeki jeli böceğin ısırdığı bölgeye sürünüz. Daha sonra bölgede 10 dakika bekletip sıcak su ile yıkayınız.

SICAK SU SABUN

Isırıldığınızı fark ettikten hemen sonra sıcak bir duşun altına girip vücudunuzu beyaz sabun ile ovalayınız.

LİMON VE SARIMSAK

Böceğin ısırdığı bölgeye limonu sıkıp ovalayınız. Daha sonra iki diş sarımsağı rendeleyip ısırığın olduğun yere koyup 15 dakika bekleyiniz.

Touching dekorasyon trendi

İLİŞKİLİ HABER

Touching dekorasyon trendi
Alışverişte dikkat edilmesi gereken püf noktalar

İLİŞKİLİ HABER

Alışverişte dikkat edilmesi gereken püf noktalar
Eklem ağrılarını geçiren 'Diş budak'ın faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Eklem ağrılarını geçiren 'Diş budak'ın faydaları
Gribi önlemenin doğal yolları

İLİŞKİLİ HABER

Gribi önlemenin doğal yolları

BİR YORUM YAPIN 0