Eskiler güçlü vücutlarını bu ete borçluymuş!  Ördek etinin faydaları nelerdir?

4000 yıldır tüketilen özellikle Uzak doğu yöresinin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan ördek etinin insan sağlığına faydaları vardır. Günlük 100 gramı bile vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri fazlasıyla sağlar. Ancak kolesterol içerdiğinden aşırı tüketilmesi tavsiye edilmez. Peki ördek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?

Eski Yunan medeniyetinden Çin tarihine ve eski Türklerin mutfak kültürüne kadar uzanan ördek eti insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden kış ayları ile beraber sonbaharda avlanan ve temizlenen ördek eti sofraların vazgeçilmezi olurdu. İnsan vücudunun günlük ihtiyacı olan proteinin yüzde 100'ünü karşılar ve enerji verir. Kas ve kemik dokularını yeniden onaran ve kuvvetini artıran ördek eti günümüzde helen köy sofralarının baş tacıdır. Beyaz et arasında tavuk ve kazlardan daha faydalı olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. İçerdiği uçucu yağ ise vücutta enerjiye dönüşür. Görünüş olarak kırmızı olduğundan sığır etiyle karıştırılır. Normal ete göre lif oranı yüksek olan ördek etinin yağı kaz etinin yağına göre daha azdır. Etinden pastırma yapılır. Ayrıca ciğeri de yaygın olarak tüketilir. 

ÖRDEK ETİNİN PİŞİRİLMİŞ HALİ

ÖRDEK ETİNİN PİŞİRİLMİŞ HALİ

ÖRDEK ETİNİN FAYDALARI NELERDİR? ÖRDEK ETİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Yüksek miktarda demir içerdiğinden kandaki kan hücrelerinin sayısını artırarak anemi gibi ciddi hastalıkların riskini azaltır. 

- Pek çok vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu et besinlerde nadiren bulunan B3 vitamini olarak bilinen niasindir maddesini yüksek miktarda içerir. Bu madde metabolizmadaki yağı enerjiye çevirerek vücudun yağ tutmasını önler. Ayrıca kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. 

- Vücudumuzun protein sentezi için B6 vitaminine ihtiyacı vardır. Ördek eti bu ihtiyacı yüzde 60 karşılar. Bu sayede antikor oluşturarak vücudu hastalıklara karşı güçlendirir.

ÖRDEK ETİNİN FAYDALARI

ÖRDEK ETİNİN FAYDALARI

- Metabolizmanın daha iyi çalışması için bazı enzimlere ihtiyacı vardır. Bu enzimler sayesinde vücut kilo almaz. Bu enzimler selenyum ve çinko gibi minerallerdir. Selenyum özellikle tiroid bezlerinin düzgün çalışmasını destekleyerek hormonları dengeler. Bu sayede ergenlik geçişlerinde adet dönemlerinde ya da hamilelik sürecindeki dengesizliği düzenleyerek daha sağlıklı bir geçiş sağlar.

- Çinko maddesi ise bağışıklığı artırarak serbest radikallerin sayısını azaltır. Kanser riskini ortadan kaldırmada da etkili bir mineraldir. Örek eti bu iki mineral bakımından oldukça zengindir. 100 gramlık bir ördek eti günlük selenyum ve çinkonun yüzde 60'ını karşılar. 

ÖRDEK ETİ BEDİN DEĞERİ

ÖRDEK ETİ BEDİN DEĞERİ

Advantan M Losyon ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Advantan M Losyon nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Advantan M Losyon ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Advantan M Losyon nasıl kullanılır?
Bitkisel hayattan uyandırmak mümkün mü? Hekimoğlu'nda geçen Levodopa ve amfetamin ne demek?

İLİŞKİLİ HABER

Bitkisel hayattan uyandırmak mümkün mü? Hekimoğlu'nda geçen Levodopa ve amfetamin ne demek?
Koronavirüs akut mu kronik mi?

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüs akut mu kronik mi?

BİR YORUM YAPIN 5

Nurettin keskin 5 yıl önce

Ah ah 2 senedir yaban ördeği etini yemediğim için kendimi çok huzursuz hissediyorum kokusu bile insana iyi geliyor

Toplam 1 beğeni

xy recep 4 yıl önce

kaz eti yesen hepden müptelsı olurdunuz

Toplam 1 Beğeni

alpi 5 yıl önce

nası sağlık 45 de ölüyormuş eskiler

Toplam 3 beğeni

stvr 5 yıl önce

Durun şimdide ördek katliamına kalkarlar.

Toplam 3 beğeni

realist 5 yıl önce

Kuş eti yerseniz özellikle ördek ve kaz. Vücudunuz da safra ya da böbrek taşı diye birşey oluşmaz

Toplam 2 beğeni