Kas erimesi neden olur? Kas erimesi belirtileri nelerdir?

Kemiklerin hareketini kolaylaştıran kas sisteminde yaşanan en ciddi problem kas erimesidir. Peki kas erimesi nedir? Kas erimesi belirtileri nelerdir? Hemen her yaşta görülebilir. Vücut hareketlerini kısıtlar ve ciddi ağrılara neden olur? Sizler için ciddi bir sağlık sorunu olan kas erimesine dair bilinmeyenleri araştırdık.

Vücudumuzdaki kas sistemi hareket etmeyi sağlar. Sinir hücreleri kontrolü ile hareket eden kas sistemi çizgili, düz ve kalp olmak üzere üç çeşitte bulunur. Çizgili kaslar hareket etmeyi destekler ve kalsiyuma ihtiyaç duyar. Düz kaslar mide, damar, bağırsak gibi organların hareket etmesini sağlar. Kalp kası ise kalbin vücuda rahat bir şekilde kanı pompalamasını destekler. Bazen insanlar hareket ettikleri bir anda kuvvet kaybı yaşadıklarını hissederler. Bu durum en çok yürürken ya da bir nesneyi tutmaya çalışırken yaşanır. Kasların erimesindeki en büyük etken beslenme bozukluğudur.

kas erimesi

kas erimesi

KAS ERİMESİ NEDEN OLUR?

Vücuttaki protein ve kalsiyum oranı düşünce ya da folis asit, B12 vitamini eksikliği yaşanınca kaslar deforme olmaya başlar. Aynı zamanda yaşanan bir travma da kasların hasar almasına neden olur. Sinir hücreleriyle beraber hareket eden kas sistemi burada yaşanan herhangi bir olumsuz durum karşısında da hasar alabilir. Sürekli kuvvet çalışırken sağlıklı beslenmeme de kas erimesine zemin hazırlayan durumlar arasındadır. Kas erimesi nadiren de olsa aile öyküsünde varsa genetiksel olarak çocuğa geçme ihtimali yüksektir. 

KAS ERİMESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Yürüme esnasında bacakların kitlenmesi 

- Bir nesneyi alırken tutmada zorlanma 

- İstemsiz hareketler

- Kol ve bacaklarda uyuşma

- Otururken kalça kemiğinin ağrıması

- Hareket esnasında kemiklerden ses gelmesi

- Sürekli yorgun ve uykulu hissetme kas erimesinin belirtilerinin başında gelir. 

kas erimesi belirtileri

kas erimesi belirtileri

KAS ERİMESİNDEN KORUNMA YOLLARI

- Vücudun günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri ihmal etmeden alma

- Egzersiz yaptıktan sonra bol bol süt veya su tüketme

- Birden ağırlık kaldırmadan kaçınma

- Kasların ağırlığını ölçerek sağlık testlerini ihmal etmemek gerekir.

KAS ERİMESİ TEDAVİSİ

Öncelikle kas erimesine neyin neden olduğunu bulmak gerekir. Daha sonra uzman doktor buna göre tedavi yöntemi seçer. Sinirsel bir durum ise bunu ilaçlarla giderilir. Vitamin eksikliğinden kaynaklı ise ek takviye yapılır. Ayrıca uzaman doktor fizik tedaviyi öneriyor. Fizik tedavi kasların güçlenmesini sağlar. 

Bebeklerin beyin gelişimi ne zaman tamamlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerin beyin gelişimi ne zaman tamamlanır?

BİR YORUM YAPIN 0