Bebeklerin beyin gelişimi ne zaman tamamlanır?

Anne ve babaların bebekleriyle ilgili en çok merak ettiği şeylerden birisi de kendilerini nasıl ayırt ettikleri ve yaşadıkları şeyleri hatırlayıp hatırlamadıklarıdır. Bizde sizler için bebeklerde hafıza gelişim sürecini ele aldık. Peki bebekler ne zaman hatırlar? Bebeklerde hafıza gelişimine nasıl yardımcı olunur? İşte detayları...

Yetişkinlik dönemindeki bir kişi bebeklik dönemini hatırlayamasa bile, hafızasına giren ilk anılar hafıza gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Bebek daha dünyaya gelmeden önce bile annelerinin karınlarında bazı şeyleri deneyimlemekte ve bunları fark etmeden beyninde tutmaya başlar. Hatta uzmanların, hamilelikte döneminde anne adayının bebeği ile konuşmasını teşvik etmesinin sebebi de budur. Bebek böylelikle ilerleyen zamanlarda annenin sesini diğer etkenlere göre daha kolay ayırt etmektedir.

bebeklerde hafıza gelişimi

bebeklerde hafıza gelişimi

BEBEKLER NE ZAMAN HATIRLAR?

Yeni doğan bebekler annelerinin seslerini, emzirilmeye başlayan bebekler ise annelerinin kokusunu 1 haftada öğrenir ve hatırlar. Öncesinde gördükleri insanları ya da nesneleri hatırlayıp ayırt etmesi de üçüncü aydan sonra gelişir. Bebekler 14 aylık olana kadar çok net bir hafızaya sahip olamazlar bu nedenle hatırlamaları uzun süreli gerçekleşmez.

Ancak çoğunlukla bebekler 3 yaşına gelene kadar, ilerleyen zamanlarda anı olarak hatırlayabilecekleri hatıraları hafızasında yer etmez.

bebeklerin hafızası nasıl geliştirilir

bebeklerin hafızası nasıl geliştirilir

BEBEKLERDE HAFIZA GELİŞİMİ

Bebeklik dönemindeki hafızanın yeterince gelişmemesi sonucu henüz bilgileri tasnif edemez ve neyin nereye kaydedileceğini dahi algılayamaz. Bu dönemdeki bebeklerin hafıza gelişimlerine katkıda bulunabilmek için bazı yöntemler denenebilir. Örnek vermek gerekirse hemen hemen her bebeğin günlük hayat içerisinde dikkatlerini çektikleri ilk şey reklamlar olur. Bir nevi tekrar edilen bilgilerden oluşan reklamlar, kısa süreli oldukları ve gün içerisinde birkaç kez tekrar edildikleri için onu tanıyıp kendini ona göre ayarlayabilir.

Bebeklerde hafıza geliştirme yolları:

1- Düzenli bir şekilde tekrar ve uygulamalı olarak pratik yapın.

2- Kapasitesine göre azar azar öğretilmeli, bilgiler zamana yayılmalı.

3 - İlk 18 ay bebeklerin hafıza gelişimi bakımından oldukça önemlidir. Zeka açıcı faydalı besinlere yer verilmeli.

Kas erimesi neden olur? Kas erimesi belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kas erimesi neden olur? Kas erimesi belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0