Güvem (Çakal) eriğinin faydaları nelerdir? Güvem eriği nasıl tüketilir?

Yapılan araştırmalarda özellikle kadınlarda görülen meme kanseri için doğal ilaç olarak kullanılan güvem eriği, yüksek oranda antioksidan içermektedir. Yüzyıllardır sağlık için tüketilen güvem eriği, hakkında kimse pek bir şey bilmez. Ayrıca güvem eriği çakal ve dağ eriği olarak da geçer. Sizler için güvem eriği hakkında merak edilen her şeyi araştırdık. Peki güvem (Çakal) eriğinin faydaları nelerdir?

Gül ailesine ait olan güvem eriğinin bilimdeki adı Prunus Spinosa'dır. Çakal eriği olarak da bilinen güvem eriği, dikenli ağaçlarda yetişir. Önceleri beyaz renkli çiçek açar. Meyveler olgunlaştıkça morlaşır. Ülkemizde ormanlık alanların bir çoğunda vardır. Aronya meyvesi ile karıştırılır. Ancak ikisi aynı aileden gelen farklı meyvelerdir. Trakya bölgesinde sıklıkla tüketilen güvem eriği halk arasında yaban eriği olarak adlandırılır. Sonbahar aylarında yetişen güvem eriğinden; meyve suyu, marmelat ve reçel yapılır.  Sıfır yağ içerdiğinden şeker hastalarının da kolayca tüketebileceği bir meyvedir. Eski çağlarda bu meyvenin yetiştiği ağacın dallarında mürekkep ve baston yapılırdı. Kaynatılıp elde edilen suyundan ise çamaşırlar yıkanırdı. 

  • Ekşi bir tadı olan güvem eriği ile ilgili yapılan araştırmalarda yüksek oranda antikanserojen maddeler içerdiği ortaya çıktı. 

     
  • Özellikle meme kanserini önlediğini söyleyen alternatif tıp uzmanları, aile öyküsünde kanser olanların tüketmesini tavsiye ediyor.

     
  • Güvem eriği meyvesinden çay da yapılır. Bu çay da kandaki tüm toksin ve yağları temizler.

Eriğinin faydaları nelerdir? Kırmızı kiraz erik suyu ne işe yarar? SaraçoğluİLİŞKİLİ HABEREriğinin faydaları nelerdir? Kırmızı kiraz erik suyu ne işe yarar? Saraçoğlu'nun erik önerileri

güvem (çakal) eriğinin faydaları nelerdir

güvem (çakal) eriğinin faydaları nelerdir

GÜVEM (ÇAKAL) ERİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Çilek ve eriğe oranla içerdiği antioksidan pigmentleri daha fazla olduğundan 100 gramı vücuttaki özellikle bağışıklık sistemindeki serbest radikalli hücreleri temizler. Hücrelerin mutasyona uğramasının önüne geçer. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırarak kanserle savaşta da güçlü bir kalkan oluşturur.
     
  • İştahsızlık ve kabızlık gibi sık yaşanan sindirim sorunlarını gidermek içinde 50 gram güvem eriği kaynatılır. Süzülerek tüketildiğinde doğal ilaç görevi görür. Sindirim organlarının işlevselliğini artırarak metabolizmayı düzenler. 
     
  • Özellikle güvem çayı kanda oluşan yağ ve toksinli hücreleri temizler. Kan basıncını dengeler. Bunun yanı sıra kötü kolesterolü düşürdüğünden kalp ve damar tıkanıklığını önler. 

Malta eriğinin (Yeni dünya) faydaları nelerdir? Malta eriğinin çekirdeği ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERMalta eriğinin (Yeni dünya) faydaları nelerdir? Malta eriğinin çekirdeği ne işe yarar?

güvem eriği nasıl tüketilir

güvem eriği nasıl tüketilir

  • Vücut sıcaklığını etkilemeden ter bezlerinin çalışmasını hızlandırarak yağ yakımına da destek verir. Zayıflamak isteyenler için doğal çözüm olabilir. Ayrıca uzun süreli tok tutar. Vücudun abur cubur ihtiyacını keserek sağlıklı bir yaşama destek olur. 
     
  • Mevsim geçişlerinde sıklıkla yaşanan böbrek ve mesane üşütmesi gibi hastalıklar şiddetli ağrılara neden olurken tuvalete çıkma ihtiyacını da zorlaştırır. Güvem eriği antimikrobiyal özelliği olduğundan böbrek ve mesane sağlığını korur. Taş ve kum oluşumunun önünde geçer. Çok güçlü bir idrar söktürücüdür. 
     
  • Basur tedavisi içinde doğal bir ilaç olan güvem eriği hem sürülerek uygulanır hem de içilerek fayda sağlar. Basur memelerindeki iltihabı azaltır. Yeni oluşumları da engeller.

güvem eriği besin değeri

güvem eriği besin değeri

İlk 3 ay bebeklerle oynanması gereken oyunlar nelerdir? Bebeğin gelişimini destekleyen oyunlar

İLİŞKİLİ HABER

İlk 3 ay bebeklerle oynanması gereken oyunlar nelerdir? Bebeğin gelişimini destekleyen oyunlar
Uzmanlar açıkladı! İnternetten yapılan diyet gençleri de vuruyor

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanlar açıkladı! İnternetten yapılan diyet gençleri de vuruyor
Bruce Willis'e oyunculuğu bıraktıran Afazi hastalığı nedir? Afazinin belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Bruce Willis'e oyunculuğu bıraktıran Afazi hastalığı nedir? Afazinin belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 21

Hasan Hoca 1 yıl önce

Şeker hastalığı için iyidir

GULSEN KOP 2 yıl önce

Mevsimi basliyor egef dusunurseniz tedarik ederiz dogadan topluyoruz ilacsiz tamamen dogal

Toplam 3 beğeni

Ela 3 yıl önce

Almak istiyorum bulabilirmiyim simdi

Toplam 1 beğeni

Hasan Hoca 1 yıl önce

Her yerde var toplayabilirsinizde bizim buralarda kadınlar satıyor çarşı köşelerinde

Toplam 0 Beğeni

Şüheda Güner 3 yıl önce

Bnde almak istiyorum

Toplam 5 beğeni

Nurşen Erdinç 2 yıl önce

Doğa da var tarla kenarlarında bulabilirsiniz biz hep doğadan topluyoruz

Toplam 0 Beğeni

Humeyra 3 yıl önce

Taze taze gonderebilirim vakit geçmeden iletişimde olalim

Toplam 2 Beğeni

Emrah 3 yıl önce

Bayburtta var

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun