Köylüsüyle evlenenler dikkat!

Op. Dr. Murat Gök, aynı köyde yaşayan bireylerin akraba olma ihtimallerinin yüksek olduğunu belirterek çocuklarının sağlığını genetik olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Aynı köyde yaşayan kişilerin 2-3 kuşak geriden mutlaka gen alışverişinde bulunduğunu ifade eden Dr. Murat Gök, kırsal kesimdeki hastaların akraba olmadıklarını söylemesinin yeterli olmadığını, hastaların aynı köy doğumlu olmalarında genetik hastalıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Murat Gök, akraba olmakla aynı köylü olmanın aynı kategoride değerlendirilmesi gerektiğini, aynı köyde yaşayanların soyacağının araştırılması gerektiğini, dünyaya gelecek çocuklarının sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirtti.

BİR YORUM YAPIN 12

hyr 7 yıl önce

bu yanlış. yıllardır akraba evlilik yapılıp sakat genlere bağlı sakatlık oranı düşükse bu köylüler özellikle akraba evliliği yapmalı. yok bu oran gerçekten yüksekse o zaman yabancı evlilikler sakatlık oranını azaltır tabii.

Adalet 7 yıl önce

Sayın doktor.ülkedeki aile düzenini batı anlayışına çevirmek için zamanında uygulanan planı çok iyi biliyoruz.bu anlayışı hortlatma sayın doktor.

Toplam 6 beğeni

Edeb,öğretir,, 7 yıl önce

Mustafa yorumcu, sen bilip bilmeden ne fetvasi veriyorsun , Bilmiyorsun çünki kendin yazmișsin,"ya o,, veya "bu sure diye,, Bilmeduğin kinu hakkinda edebinle suss otur, "edepsizlik etme,, "Kuzenler birbirleriyle ,evlenebilir,,

Toplam 5 beğeni

erkan 7 yıl önce

Sacma sapan seyler ne alakasi var eger sakincasi olsa kuran da yazar

Toplam 1 beğeni

Mustafa 7 yıl önce

Yazıyı zaten Nisa veya Meryem surelerinden birinde KIZ KARDES çocukları ERKEK KARDEŞ çocukları evlenemez diye açıkça yaziyor

Toplam 1 Beğeni

Mehmed şimşek 7 yıl önce

Sen İsrail oğullarından geldin galiba doktor bey

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun