Kene ısırığı hayatını kararttı

Kanada tatilinde kene ısıran Olivia Bartold'un hayatı karardı.

20 yaşındaki Olivia Bartold tatil için Kanada'ya gitti. Genç kadını tatil sırasında kene ısırdı ve hemen ateşlenmeye başladı. Yardım istemek için telefona uzanan Bartold yürüyemediği gibi vücudunu da hareket ettiremedi. 

Hastaneye kaldırılan genç kadının toksisite seviyesi yüksek çıktı. Doktorlar Bartold'a Iyme hastalığı teşhisini koyarak yakın zamanda iyi olacağını söyledi. Fakat uzun süre geçmesine rağmen durumunda bir farklılık olmadı.

Olivia, doktorların verdiği steroidlerin bir dozunu almadığını takdirde vücudunu kititleniyor ve hareket etmesini engelliyor.

Aktif bir hayat yaşarak düzenli okyanusta yüzen ve spora giden genç kadın artık özgürlüğünün olmadığını söyleyerek. " O kadar güçsüzüm ki artık okyanusta yüzemiyorum. Eskiden her gün spor salonuna giderdim. Şimdi ayak parmağımdan boynuma kadar her yerim ağrıyor." dedi

Olivia, günlük 17 farklı ilaç kullanıyor ve haftada bir kez iğne oluyor. Fakat bir doktor rendevusu 650 dolar (2 bin 446 TL) ve testleri 2 bin dolar (7 bin 528 TL) tutuyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 2

samet 7 yıl önce

Bu bayana ulasabilecek olan varsa sülük tedavisini onersin. İse yaradığını görür biiznillah bakarsın müslüman bile olur inşaallah. Allahım hidayet ve şifa nasib etsin.

Toplam 7 beğeni

sulale 7 yıl önce

kemik corbasi icsin gecer.

Toplam 9 beğeni