8 yaşında ilkokulu bitirdi!

İzmir’de yaşayan Muhammed Hakan Nayiş, yaşıtlarından önce ilkokulu bitirdi.

İzmir'de yaşayan 8 yaşındaki Muhammed Hakan Nayiş, 2 yaşında okuma yazma öğrendi ve yaşıtlarından önce ilkokulu bitirdi.

Oturmadan yürümeye başlayan Muhammed, üstün zekasından dolayı kendinden yaşça büyüklerle birlikte eğitim görüyor. Muhammed'in IQ (zeka seviyesi) dünyada binde birlik dilim olan 160 olarak çıktı.

Devletin üstün zekalılar için imkan tandığı özel okulda eğitim görmek istemeyen Muhammed, yaşıtlarından önce ilkokulu bitirdi. 

Karnesini alan Muhammed, 4 yaşından anaokula başladığını, birinci sınıfı atladığını belirterek kendisiyle ilgilenen öğretmen ve okul müdürüne teşekkür etti. 8 yaşındaki Muhammed, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan bir ricada bulunarak, 4. ve 5. sınıfın aynı olduğunu ikinci dönem 6. sınıfa geçmek istediğini belirtti. 

Okulda birçok buluşlar yapan Muhammed, gelecekte insanlara faydalı olmak için doktor olmak istediğini söyledi. 

BİR YORUM YAPIN 13

İzmir 7 yıl önce

Bakan cevap vermedi galiba çocuğun ricasına.. Çok yazık böyle çocuklar Türkiye'de harcanıyor.. Aslında ülkenin geleceği için sahip çıkılması gereken bir çocuk.. Önümüzdeki günlerde ne çıkacak ortaya bakalım göreceğiz..

Toplam 1 beğeni

Ahmet Ali Şahin 7 yıl önce

Bende böyle çocuklardan biriyim umarım doğru değerlendirilir

İZMİR 7 yıl önce

inşallah devlet böyle çocuklara sahip çıkar... sesine kulak verirler.. maşallah

betül 7 yıl önce

inşallah üstün zekası ziyan olmaz, ayrıca zekasının üstün olmasından çok her anlamda mutlu bir çocukluk geçirmesi gelecekte faydalı bir insan olması için gerekli, malesef üstün zekalı olup da içine kapanık ve mutsuz olan bir çok çocuk var

Toplam 5 beğeni

123 7 yıl önce

inş. akıl ve hayır sahibi olur.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun