Para tasarrufu nasıl yapılır?

Para biriktirmek dünyanın en zor işlerinde biridir ve çok kişi parasının hemen bitmesinden şikayet eder. Peki para tasarruf nasıl yapılır? Parayı doğru kullamanın yolları nelerdir? İşte tüm yönleri ile tasarruf etme ve para biriktirme yöntemleri...

Parayı kazanması da doğru kullanması da zordur. Günümüzde pek çok insan ayın sonunu getiremeden parasının bittiğinden buna rağmen hiçbir ihtiyacını karşılayamamaktan şikayet eder. İşte sizlere para harcama konusundan bazı öneriler...

- Maaşınızı aldığınızda kira ve fatura gibi aylık ödemelerinizi ayırın. Kalan parayı bir zarfın içine koyarak saklayın. Aylık ödemelerinizden geriye kalan paranın ne kadar olduğunu bu şekilde gözlemleyebilirsiniz. 

- Yanınıza harçlık olarak tüm maaşınızı ya da maaşınızın yarısını almayın. O gün size yetecek kadar bir harçlık alın. Bu sizi gereksiz harcama yapmaktan alıkoyar. 

- Bir eşya ya da bir kıyafet alırken bunları almanın ne kadar gerekli olduğunu düşünün. İnsanlar çoğu zaman hiç düşünmeden alış-veriş yaparlar. Ancak bu bütçeyi zorlayan yanlış bir davranıştır. Olabildiğince ihtiyaç dışı harcamalar yapılmamalıdır. 

- Maaşınızdan geriye ne kadar kaldığını sık sık kontrol edin. Bu sizin kontrollü bir şekilde para harcamanıza yardımcı olur. 

- Kredi kartı kullanmaktan uzak durmaya çalışın. Bunun yerine banka kartı kullanmaya özen gösterin. Sık sık banka hesabınızı da kontrol edin. 

- Fatura ödemelerini geri plana atmayın. İlk önce onları ödeyin. 

- Akşam yemeklerini evde yapın. Dışarıda yemek yemekten kaçının. Evde yapılan yemeğin maliyeti dışarıda yenen yemeğe göre her zaman daha azdır. 

- Alış-verişleri toptan yapın. Az miktarlarda alınan un, şeker gibi temel besin maddeleri daha fazla para harcamanıza neden olur. 

- Son olarak harcamalarınızı yazdığınız bir defter edinin. Bu şekilde nerelere fazla para harcadığınızı anlamış olursunuz. 

Uzak durulması gereken insanlar

İLİŞKİLİ HABER

Uzak durulması gereken insanlar

BİR YORUM YAPIN 2

Ebru Bektaşoğlu 4 yıl önce

Tasarruf etmek için ikinci el kullanımını yaygınlaştırabiliriz.

Ebru 4 yıl önce

Merhabalar